Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kirándul Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2017. november 13. 15:35
Kirándul Gyula
A környékbeli települések iskoláiban mutatják be a fürdővárosi kiállítóhelyeket

Népszerű az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. nemrég indult, Gyula kirándul elnevezésű programja, amelynek keretében négy környékbeli település általános iskolájában mutatják be a fürdővárosi kiállítóhelyeket – hangsúlyozta lapunk megkeresésére Fábián Tamás kommunikációs vezető. 

A fiúk a fegyvermásolatokért lelkedestek igazán

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft./Incze László 

A szakember elmondta: a cég munkatársai novemberben Kötegyánban, Geszten, Sarkadkeresztúron és Lökösházán tartanak interaktív előadásokat. A gyerekeknek Cseresznyés János és Kovács Anett történészek, Nagy Adrienn néprajzos, muzeológus, valamint Kukla Ildikó múzeumpedagógus, rendezvényszervező beszél az Almásy-kastélyról, a várról, az Erkel-emlékházról, a Ladics-házról és a Kohán Képtárról.

Fábián Tamás rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyulai kiállítóhelyekre és az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. múzeumpedagógiai programjaira. Kiemelte, a fürdőváros kiváló helyszíne lehet az osztálykirándulásoknak, erre is szeretnék felhívni a figyelmet. Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a diákok nyár óta díjmentesen utazhatnak vasúton a gyulai várhoz.

 

A dualizmus kori Magyarország népszerű parfümjét is megszagolhatták a gyerekek

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft./Incze László 

A gyerekek körében nagy volt az érdeklődés az Árpád-kori és a 16. századi fegyvermásolatok, valamint a legyezőnyelv iránt – számolt be az eddigi tapasztalatokról a kommunikációs vezető. Mint megtudtuk, a rendhagyó órákon a diákok megszagolhatták a dualizmus kori Magyarország népszerű parfümjét, a Nemzeti illatot, magukra ölthették a vár és a kastély jelmezeit, valamint kipróbálhatták, hogyan lehet lúdtollal írni.  

A szakember kifejtette, a program várhatóan tovább folytatódik, hiszen több iskola is érdeklődött iránta, egyebek mellett a Békéscsabáról jelezték, hogy szívesen látnák a fürdővárosi kiállítóhelyek működtetéséért felelős cég munkatársait. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)