Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyszerre mondtak verset a gyulai ovisok a magyar nyelv napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. november 13. 15:40
Egyszerre mondtak verset a gyulai ovisok a magyar nyelv napján
A legkisebbek egy mondókát szavaltak el közösen

November 13-a a magyar nyelv napja, amelyből idén sem maradhattak ki a gyulai óvodások. A rossz idő miatt végül nem a városi könyvtárban tartották meg az ünnepséget. A Béke sugárúti óvodában körülbelül száz gyermek szavalt egyszerre, míg városszerte nagyjából kétszázan mondták el az előre megtanult mondókát.

Közös versmondás a Béke sugárúti óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Évek óta hagyomány Gyulán, hogy az iskolások összegyűlnek a magyar nyelv napján, és több százan mondanak el közösen egy verset – mondta Bajóné Aradszki Anett, a Békesugárúti óvoda óvodapedagógusa.

– Immár harmadik éve, hogy az óvodák is bekapcsolódtak a programba. A közös versmondást tavaly a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban tartottuk, idén is ott lett volna, de az esős idő miatt nem mertünk elindulni.

 

A gyerekekhez Dombovári Vanda is ellátogatott 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megtudtuk, hogy Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményei helyben tartották meg ünnepségeiket, a gyulavári óvoda középsősei pedig a gyulavári fiókkönyvtárban szavaltak közösen.

A Béke sugárúti óvoda csöppségei először Répássy Ildikó logopédussal tornáztatták meg agyukat, majd következett a közös verselés, amely során Bella István Mondóka című nyelvtörőjét szavalták el a gyerekek. A folytatásban Dombovári Vanda mesélt a kicsiknek, majd díjazták a nemrég kiírt mondókaíró pályázat legjobbjait.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)