Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A rajzfilmek rajongóit várták a gyulavári kastélyba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. november 03. 17:00
A rajzfilmek rajongóit várták a gyulavári kastélyba
Modern és klasszikus filmeket vetítettek a gyermek és felnőtt meserajongóknak

A gyulavári kastély is csatlakozott az Országos Rajzfilmünnephez, melynek keretében november 3-án rendeztek egész napos filmezést a fiatal és örök fiatal generációknak. A program egyre népszerűbb, hiszen míg 2011-ben, a kezdetekkor még csak 21 városban voltak elérhetőek a vetítések, úgy idén már 53 városban, 60 helyszínen több mint 350 program közül válogathatnak az érdeklődők országszerte.

A rajzfilmek világába kalauzolta vendégeit a gyulavári kastély

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A gyulavári eseményen a program 9 órakor kezdődött, akkor a látogatók a Bogyó és Babóca című mesét tekinthették meg. A folytatásban rajzkuckó és társasjáték várta a kastélyba látogatókat, ahol a felnőttekről sem feledkeztek meg, mert ugyanebben az időpontban a nagyobbakat egészségügyi szűréssel várták.

A nap folyamán klasszikus mesesorozatokból nézhettek meg válogatást az apróságok, miközben szüleik életmód-tanácsadáson vehettek részt Tarné Kondacs Katalin és Csige Julianna vezetésével.

Délután minden résztvevő rajzfilmtotót tölthetett ki. A kérdések arra világítottak rá, hogy ki mennyire ismeri a rajzfilmeket. A legügyesebb játékosok ajándékokat kaptak a feladványok kiértékelése után.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az esemény egyik fénypontja a „rajzfilmfa” állítása volt, amit a kisebbek fel is díszítettek. Az intézmény vezetőjétől, Oroszné Árgyelán Ilonától megtudtuk, hogy az esemény lényege a csoportos szórakozás és a közös kertészkedés, melynek során minden évben egy fát ültetnek, amit egy rajzfilm szereplőjéről neveznek el. 

Kora délután a látogatók Lúdas Matyi történetét nézhették meg, majd a klasszikus mese megtekintése után az esemény is véget ért. A díjmentes programot idén második alkalommal rendezte meg a gyulavári kastély, terveik szerint jövőre is várják majd a rajzfilmek gyermek és felnőtt kedvelőit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)