Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őszi munkálatokra fel!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. szeptember 24. 07:00
Őszi munkálatokra fel!
Inkább ássunk, mint rotáljunk
____Eredeti-oszi_munkalatok.jpg

képünk illusztráció

Forrás: Hirejungle.co.uk

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A diófák nyesése, alakító metszése még elvégezhető pár napig, nagyobb nedvveszteség nélkül. A téli alma és körtefajták szüretelésével várjunk a lehetőség szerinti utolsó percig.

A teljesen megérett termények huzamosabb ideig tarthatók a spájzban, kamrában vagy a pincében. A talaj őszi lezárását sokan a rotálással oldják meg. Az ásást viszont ez nem pótolja! Lényegesen jobb a talajnak mind agrotechnikai, mind növényvédelmi szempontból, ha jól át tud fagyni. Természetesen az ásás fizikailag igen megerőltető, de nem kell egy nap alatt felásni az egész kertet! Amennyiben faültetések is lesznek, érdemes a gödröket előre kiásni, hogy ne az esetleges nagy sárban kelljen ezt megtenni. Sőt, a trágyát is be lehet készíteni a gödörbe.

A hagymás dísznövényeket is telepíthetjük, lehetőség szerint jól előkészített talajba. Így lesznek egyenletesek növekedésben és virágzásban. Ha nem tudjuk egyenletes mélységben eldugdosni a hagymákat, akkor inkább kapával húzzunk előbb barázdát. A hagymás növények telepítése folyamán fontos, hogy tartsuk szem előtt azok növekedési erélyét, magasságát, hogy ne takarják ki egymást. Csak egészséges  hagymákat dugdossunk el!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)