Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Parlagfűdzsungel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. augusztus 26. 16:00
Parlagfűdzsungel
A Facebook Gyulai csevegőjében olvastuk
____Eredeti-gyulicsevego_1.JPG

A GYULAI CSEVEGŐK ONLINE FÓRUMA

Illusztráció: Gyulai Hírlap  

Morár Jánosné bejegyzését és fotóit osztotta meg a Gyulai csevegő Facebook-oldalon Bencze Katalin, hogy felhívja a figyelmet a lakókörzettől száz méterre fekvő parlagfüves területre. „Parlagfűdzsungel Gyulán, lakott területtől kb. 100 méterre. Államilag támogatott ökogazdaság egyébként” – olvasható a posztban.

„A föld tulajdonosa, akitől a 6 hektárt beleegyezése nélkül bérlik, már hónapok óta kanosszát jár, mindenhonnan elküldik, hogy nem rájuk tartozik” – tette hozzá később Bencze Katalin a kommentelők kérdésére.

A hozzászólók között kisebb vita alakult ki arról, hogy a parlagfű gyomnövény-e, vagy hasznos gyógynövény, amit nem kellene kiirtani. Rusz Attila és Marcsi azt írta, a területen indiai exportra termelik a növényt, amiből tea készül.

Czékus Margit pontokba szedve osztotta meg a csevegőkkel az üggyel kapcsolatos kétségeit. Mint kifejtette, annak, aki ökogazda akar lenni, nem egyszerű kitételeknek kell megfelelnie. „Nem tudom kié a föld, igazából engem nem is érdekel! Csak felháborít, hogy mezőgazdasághoz nem értő ráérő emberek ezzel foglalkoznak!” – vélekedett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)