Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bejárták a fürdővárost a Virágos Magyarországért verseny ítészei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. július 12. 13:30
Bejárták a fürdővárost a Virágos Magyarországért verseny ítészei
A növényvilág sokszínűsége mellett környezetvédelmi szempontokat is figyel a zsűri

A gyulai városháza ovális termében fogadták a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny ítészgárdáját július 12-én. A bírák az alpolgármesteri köszöntő és a város parkjairól, zöldfelületeiről és tervezett fejlesztéseiről szóló előadás után élőben is megcsodálták a fürdőváros növényvilágának szépségeit. Gyula városának már két alkalommal sikerült az első helyet megszereznie az országos megmérettetésen, és a helyi szakemberek idén is a legjobbak közé remélik a fürdővárost.

____Eredeti-IMG_6756.JPG

A döntésnél turisztikai  és környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesznek a zsűritagok

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kónya István üdvözlő gondolataiban azt hangsúlyozta, hogy köszönet illeti a korábbi városvezetést, akik munkájukkal meglapozták a mai sikereket.

– A város számára ez nemcsak egy lehetőség, hanem egyfajta kötelesség is, hiszen a város évek óta egy kiemelt stratégia mentén, tudatos munkával, tudatos célok megfogalmazása mellett végzi azt a környezetszépítő településfejlesztést, ami Gyulát nem véletlenül teszi országos hírű fürdőhellyé. Ez a munka a versenytől függetlenül folytatódni fog, hiszen azt gondolom, a gyulaiságnak része ez a fajta igényesség. Elődeinktől kapott örökségünket a lehetőségek szerint próbáljuk minél tudatosabban szépíteni és bővíteni – emelte ki a városvezető.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész lapunknak arra is kitért, mely szempontok alapján zsűriznek a versenyben. Kiderült: fontos a település zöldfelületeinek minősége, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és még a település zöldfelületeinek kialakításában való közösségi részvétel is pontokat jelent. Mindezeken túl  számít a turistabarát környezetkialakítás és az önkormányzatok felkészültsége is.

A városi főkertész előadásában a két nagy gyulai parkot érintő beruházást ismertette. A látogatók képet kaphattak a Göndöcs-kert, és a Gyulai Almásy-kasély Látogatóközpont parkjának jelenéről és jövőjéről. A nap a város bejárásával folytatódott, és mint a helyszínen megtudtuk: a verseny eredményeit várhatóan szeptemberben hirdetik majd ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)