Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Negyvenhetedik alkalommal rajtolt el a gyulai szenior-úszóverseny

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.SPORT • 2017. június 23. 17:40
Negyvenhetedik alkalommal rajtolt el a gyulai szenior-úszóverseny
A fürdővárosi megmérettetés az évek során nemzetközivé vált

A legfiatalabb versenyző 25, a legidősebb pedig 94 éves a Gyulán megrendezett XLVII. Országos Szenior Úszóbajnokságon. A háromnapos program első napján, június 23-án 13 órakor startolt el az első futam a Gyulai Várfürdőben. A megnyitón Kiss Tamásné képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki versenybíróként is részt vett a megmérettetésen.

Képünk a TAVALYI VERSENYEN KÉSZÜLT

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiss Tamásné hangsúlyozta: a sport fontos, mert a test karbantartása mellett a jellemet is formálja. A képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a városban élők számára egyre több sportolási lehetőség adott, végül szép eredményeket kívánt a versenyzőknek.

A folytatásban Kun Miklós, a versenynek otthont adó intézmény ügyvezetője is üdvözölte a résztvevőket, aki úgy fogalmazott: messziről indult a 47 éve kezdődött verseny, melyen annak idején alig 10 versenyző mérette meg magát szemben a mai több száz indulóval.

Regele Piroska, a verseny névadójának lánya, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, hogy van olyan versenyzőjük, aki 30 éve minden évben Gyulára utazik az esemény kedvéért, és már a gyermekeit is hozza magával. Hozzátette: a verseny mindenféle promóció nélkül vált ilyen népszerűvé, és sokak számára ez az utolsó lehetőség a világbajnokság előtt a szintidő megúszására.

A Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub egyik versenyzője, Schriffert Józsefné lapunknak hangsúlyozta: soha nem késő megtanulni úszni, hiszen ő maga is csak 47 évesen találkozott először vízzel, orvosi tanácsra.

– Az orvosomtól kezeléseket kaptam, ám nem tapasztaltam javulást. Akkor mondta a doktor, hogy kezdjek el úszni. Én, már középkorúként, közöltem, hogy nem tudok úszni, de a doktor csak annyit válaszolt: tanuljon meg. Ez 1986-ban volt, azóta hetente háromszor járok a fürdőbe, és versenyeken is indulok. Az egészségem helyrejött, kifejezetten aktív életet élet, ezért mindenkinek ajánlom, hogy építse be a mozgást mindennapjaiba – hangsúlyozta a sportesemény egyik legidősebb és legaktívabb versenyzője.

A háromnapos verseny folytatásában mintegy félezer úszó ezerötszáz rajtját izgulhatja végig a közönség. Idén hét ország úszói neveztek a versenyre, ahol a hagyományos úszásnemek mellett családi váltóval és esélyegyenlőségi futammal is készültek a szervezők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)