Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Energia a pázsitodnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. június 25. 07:00
Energia a pázsitodnak
A szép, jó erőben lévő gyep jobban eltűri a forró napokat
____Eredeti-Marci.jpg

képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap – Csepregi Brigitta

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

A kellemes időjárásban pázsitunkat segítsük meg egy kis tápanyaggal. A legjobbak a direkt pázsitokra szerkesztett, kevert, több nyomelemet is tartalmazó összetett műtrágyák. Megéri az alkalmazásuk, mert a szép, jó erőben lévő pázsit jobban eltűri a forró napokat, megpróbáltatásokat. Gereblyével megkapirgálva pázsitunkat, megvizsgálhatjuk, hogy nincs-e teli nyesedékkel, száraz fűvel. Amennyiben sok van benne, úgy a gyepszellőztetést ne mellőzzük.

A meggy- és cseresznyeszezonban annyit fogyasszunk ezekből a gyümölcsökből, amennyit csak bírunk. Kimondottan jó hatással vannak a szervezetünk ellenállóképességére. Ha módunk van rá, a szárukat is gyűjtsük össze, mert megszárítva télen igen hatékony és jóízű teát lehet belőlük készíteni, melynek gyógyhatása bizonyított. A szüret alkalmával a beteg, moníliás vesszőket, gallyakat is távolítsuk el, ha már úgyis ott vagyunk. A levágott rőzsét szalonnasütés apropóján el is égethetjük, egybekapcsolva az agrotechnikai eljárást éhségünk kényszerítő erejével.

A borsó, a tavaszi saláta, a retek lassan már kikopik a kertből, ezek helyére a másodvetéseket telepíthetjük. A bab, a cékla, az uborka és a káposztafélék kiválóan alkalmasak erre. A jó hely kihasználása növeli az értékét kertünknek és a munkánknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)