Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel műve is felcsendül l. Ferenc József megkoronázásának évfordulóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 30. 13:00
Erkel műve is felcsendül l. Ferenc József megkoronázásának évfordulóján
Programjairól egyeztetett az Erkel Ferenc Társaság a gyulai könyvtárban

A gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár földszinti előadóteremében tartotta meg soron következő elnökségi ülését a gyulai Erkel Ferenc Társaság. Az április 29-re összehívott tanácskozáson a közelgő programjaikról egyeztettek a tagok.

____Eredeti-alap__2_.jpg

A társaság Erkel Ferenc életművét ápolja

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Mint megtudtuk, a főként helyiekből álló csoport 1989-ben alakult, és immár 28. esztendeje működik. A társaság Erkel Ferenc életművét ápolja előadásokkal, hangversenyekkel, megemlékezésekkel, melynek a tagok szerint kiemelt jelentősége van a szerző szülővárosában.

Somogyváry Ákos, a társaság elnöke lapunknak kiemelte: az idei közgyűlésük május 20-án lesz, ez alkalommal ezt az eseményt igyekeztek kellőképpen előkészíteni, majd a várható programjaikat és a hosszú távú céljaikat is egyeztették.

– Azért jöttünk össze, hogy megvitassuk azt, mely tagok tudják a jövőben a rájuk eső elnökségi feladatokat továbbvinni. A legközelebbi zenei vonatkozású célunk egy évfordulóhoz kapcsolódik, melyet Budapesten ünnepelünk majd meg. A Mátyás-templomban tartott júniusi eseményen l. Ferenc József koronázásának évfordulójáról emlékezünk meg.

– Az egykori koronázás alkalmára írott két zenemű csendül majd fel egy ünnepi szertartás keretében, két olyan Liszt- és Erkel-darab, amelyeket együtt még sohasem hallhatott a közönség – tette hozzá.  

A további, jövőre vonatkozó tervekről elhangzott: a májusi közgyűlés után június 15-én a Himnusz megszületésének évfordulójáról is megemlékeznek a társaság tagjai, akik fontosnak tartották kiemelni, hogy Gyula városa nagyszerűen ápolja Erkel Ferenc emlékét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)