Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemsokára újra járható lesz a Popovits Jusztin utca

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. április 20. 12:15
Nemsokára újra járható lesz a Popovits Jusztin utca
Az útszakaszt az elhunyt Balogh Lajos kezdeményezésére újították fel

A napokban újra járható lesz a Popovits Jusztin utca, ráadásul mindkét irányból behajthatnak majd rá az autósok – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Kónya István alpolgármester és Kiss Szabolcs, a választókerület képviselőjelöltje. 

____Eredeti-IMG_4723.JPG

Újra járhatóvá teszik a Popovits Jusztin utcát

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az április 20-án megtartott eseményen kiderült: a kátyús útszakasz felújítását a tragikus hirtelenséggel elhunyt Balogh Lajos képviselő kezdeményezte. Kónya István hangsúlyozta: néhai képviselőtársuk utolsó interpellációinak egyike a Popovits Jusztin utcára vonatkozott.  

– Balogh képviselő utolsó interpellációjában szóba került az utca felújítása, a csapadékvíz elvezetése, az útburkolat rendbetétele és az utca kétirányúvá alakítása, amelynek munkálatai a napokban végre be is fejeződnek. Az lenne a legjobb, ha most ő is itt állhatna mellettem, és közösen számolhatnánk be a munkafolyamatokról. Az élet azonban úgy hozta, hogy képviselőtársunk egyik lehetséges utóda, Kiss Szabolcs árulja majd el azokat a dolgokat, amikkel kapcsolatosan őt keresték meg az itt lakók – emelte ki Kónya István.

Kiss Szabolcs hozzátette: ha bizalmat szavaznak neki a városrész lakói, a Balogh Lajos által megkezdett utat kívánja folytatni. A hozzá érkező megkeresések többsége a hamarosan szakaszosan megújuló Eminescu utcával kapcsolatosak, emellett problémát jelent a Románvároson a csapadékvíz elvezetése is, de több új játszótér kialakítása, illetve az egyik megmeglévő bővítése is napirendre fog kerülni Kiss Szabolcs tervei szerint.

Kérdésünkre kiderült, az útalap elkészüléséhez több mint 1 millió forint önkormányzati hozzájárulás volt szükséges. Az utca már kátyúmentes, ám a felújításnak még nincs vége, mert az utca csapadékvíz-elvezetési és útburkolati tervekkel is rendelkezik, megfelelő források elérése esetén ezeket meg is valósítanák az illetékesek. Ha erre nem lesz lehetőség, az önkormányzat saját erőből kivitelezi majd meg a közel 12 millió forintos beruházást. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)