Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újdonságokkal is várják húsvétkor a látogatókat Gyula történelmi emlékhelyein

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2017. április 14. 17:12
Újdonságokkal is várják húsvétkor a látogatókat Gyula történelmi emlékhelyein
Hétfőn is nyitva lesznek a muzeális kiállítóhelyek

A húsvéti időszakban is érdemes Gyula legismertebb turistacélpontjaira ellátogatni. Lapunk kérdéseinkre Fábián Tamás, az Almásy-kastély Látogatóközpont kommunikációs vezetője válaszolt.

A kastély Török-tornyánál nyuszikat lehet simogatni  

Fotó: Incze László

– A húsvéti programkínálat egyik idei sajátossága, hogy minden kiállítóhely nyitva tart az ünnepek alatt, hétfőn is. Különlegessége, hogy a Ladics-ház hétfőn nem csak fél napon át, hanem 10-től 18 óráig lesz látogatható. Május 1-től egyébként a Ladics-házat már a teljes napon meg tudják tekinteni az érdeklődők, szemben az elmúlt időszakkal, amikor csak fél-fél napokra nyitott ki a Ladics család hagyatékát őrző épület – emelte ki Fábián Tamás.

A kastélyba a gyulaiaknak is érdemes ellátogatniuk, hisz az időszaki kiállítótérben Bagyinszki Zoltán fényképei tekinthetők meg. A gyulai fotós az Almásy-kastélyt a felújítása előtt, alatt és utána örökítette meg. A helyiek egyébként továbbra is féláron válthatnak belépőt a gyulai kiállítóhelyekre, amennyiben felmutatják a lakcímkártyájukat – tette hozzá a látogatóközpont kommunikációs vezetője.

Idén húsvétkor egyéb érdekességek is lesznek a kastély környékén. Ilyen a nyuszisimogató a Török-torony mellett.

A várban hétvégi solymászbemutató, kovácsműhely és Liktárium is üzemel, a sütőházban pedig a gyümölcstartósítás fortélyaival lehet majd közelebbről is megismerkedni. A vendégek korhű ruhába öltözhetnek, és gyakorolhatják a lúdtollírást.

Húsvéthétfőn az Erkel Ferenc Emlékház is nyitva lesz, és természetesen a Várfürdőbe is várják a látogatókat az ünnepek alatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)