Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Saját költeménnyel is indultak az idősek versmondó versenyén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. április 12. 16:02
Saját költeménnyel is indultak az idősek versmondó versenyén
Idén harmincegyen neveztek be a megmérettetésre

Házi hagyományaihoz hűen a gyulai Napfény Nappali Központ idén is megrendezte vers- és prózamondó versenyét április 12-én, szerdán. A megmérettetésen elsősorban a tagintézmények idős klubtagjai vettek részt, akik között még olyan is akadt, aki saját verssel készült a kihívásra.

Volt, aki saját versével nevezett be a versenyre

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Én már nagyon régóta írok verseket, bármiről, ami megihlet – árulta el lapunknak Vágó Erzsébet, a verseny egyik indulója. – Most az idősek világnapjáról írtam, tavaly pedig egy versíró pályázaton is részt vettem. Megnézzük, hogy tetszik majd a zsűrinek a költeményem, de ha nem érek el helyezést, akkor sem leszek szomorú – tette hozzá.

Mellette Hegedűs Endréné arról mesélt, hogy 2012 óta évente jelentkezik a versenyre.

– Sok emberrel találkozom ilyen alkalmakkor, ami végre egy kis színt visz az életembe. A szomszédasszonyomnak is elmondtam a műveket gykorlásképp, a klubtagoknak is, és ha nem is nyerek, az oklevéllel marad egy szép emlékem róla. Választottam már Várnai Zsenit, Arany Jánost, most pedig egy vicces verset tanultam meg Petőfi Sándortól, a Tintásüveget – részletezte a versenyző.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az esemény köszöntővel és az ítészek bemutatásával indult. A zsűriben idén Brandt Szilveszterné magyar szakos tanárnő, Szászfalvi Eszter könyvtáros, Rácz Gábor és Dézsi János, a gyulai városi könyvtár igazgatója foglalt helyet.

A program a  Bajcsy-Zsilinszky úti óvodások zenés-verses műsorával folytatódott, majd Bakos Emese, az Erkel Ferenc Gimnázium végzős tanulójának énekes előadása vezette fel a nap versenyzőit.

A szavalatok, prózák végighallgatása után a zsűri visszavonult, és amíg meghozta döntését, a szervezők szeretetvendégségre várták a látogatókat és a versenyzőket.

 

A Vers- és prózamondó verseny eredményei:

(a zsűri két-két első, második, harmadik helyezettet választott)

 

I. Gálea Jánosné – Kétegyháza Idősek Klubja

I. Vácziné Rab Tünde – "Napfény" Nappali Központ, Gyula

II. Molnár Dánielné – 6.sz. Idősek Klubja, Gyulavári 

II. Klausz Martin – " Napfény" Nappali Központ, Gyula

III. Torma Imréné – Szép Alkony Idősek Otthona, Gyulavári

III. Horváth János – "Napfény" Nappali Közpon, Gyula

 

Különdíjban részesült Kiss Tamásné képviselő asszony jóvoltából: Valach Istvánné ("Napfény" Nappali Központ Idősek Klubját)

 

Könyvjutalomban részesültek:

Révész Balázs ("Napfény" Nappai Központ, Gyula), Steigervald Csaba ("Napfény" Nappai Központ, Gyula), Bereczki Zoltán ("Szivárvány" Napközi Otthon, Gyula), Hegedűs Endréné (7. sz. Idősek Klubja, Magyarváros), Vajai Károlyné (1. sz. Idősek Klubja, Németváros), Fretyán György (Kétegyháza).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)