Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közlekedési hetet tartanak a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. április 03. 15:45
Közlekedési hetet tartanak a Béke sugárúti óvodában
Számos program vár a legkisebbekre

Közlekedési hetet tartanak a Béke sugárúti óvodában, amelynek megnyitójára április 3-án került sor. A rendezvénysorozat célja a baleset-megelőzés és a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése. A megnyitó az óvoda Nyuszi csoportjának műsorával indult, majd dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője köszöntötte a vendégeket.

a megnyitó a nyuszi csoport előadásával kezdődött

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Dr. Becseiné Lock Gabriella

– Azt gondolom, hogy ennek az óvodának kiemelt szerepe a közlekedésre nevelés, ebben pedig nem csupán városi, de megyei szinten is maximálisan élen áll – mondta dr. Becseiné Lock Gabriella. – Tavaly volt egy közlekedéssel kapcsolatos országos pályázat, amelyre több mint 200 óvoda jelentkezett, ezt pedig a Béke sugárúti óvoda nyerte meg közlekedésre nevelési módszertani anyagával. Ennél nagyobb elismerés nem is kell.

Az intézményvezető kiemelte, hogy ennél is fontosabb, hogy boldogak és kiegyensúlyozottak a gyerekek, akik ebben az óvodába járnak. Az intézménynek már 40 éve feladata a közlekedésre nevelés, amellyel már akkor elsők is voltak az országban, hiszen felismerték, hogy valami pluszt kell adni a gyermekek számára. Hozzátette, hogy a rendőrségnek is meg kell köszönni azt az aktív közreműködést, amellyel hozzájárulnak az óvodások neveléséhez. Nincs még egy olyan óvoda, amelyből úgy mennek el a kicsik, hogy mindannyian tudnak kerékpározni, valamint megtanulják a jelzőtáblákat.

A gyerekek akadálypályán versenyezhettek

A köszöntő után Kónyáné Husvéth Katalin tagintézmény-vezető ismertette a közlekedési hét programjait. A legkisebbek napja az óvoda udvarán lévő közlekedési játszóparkban indult, ahol akadálypályán versenyezhettek, később pedig megfigyelhették egy rendőr irányító munkáját, mindezt valós helyzetben. A hét további napjain meglátogatják a tűzoltóságot és a mentőállomást, majd busszal tesznek kirándulást a békéscsabai repülőtérre, egy nappal később pedig a vasútállomáson tesznek látogatást.

A rendezvénysorozat pénteken zárul, amikor az intézmény udvarán tart bemutatót a tűzoltóság és a rendőrség is, az ovisok még a bűnügyi technikusok munkájába is bepillantást nyerhetnek. Az utolsó nap egybeesik az óvoda nyílt napjával, amely természetesen nem véletlen: a tagintézmény-vezető elárulta, hogy szeretnék, ha a leendő kiscsoportosok és szüleik is látnák, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a biztonságos közlekedés elsajátítására. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)