Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Névadójukra emlékeztek a Bay Zoltán általános iskola diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. április 03. 16:15
Névadójukra emlékeztek a Bay Zoltán általános iskola diákjai
A fiatalok a világhírű tudós életét mutatták be a gyulavári református templomban

bay zoltán életéről a negyedikesek adtak műsort

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy minden évben, idén is műsorral készültek névadójuk, Bay Zoltán tiszteletére a gyulavári általános iskola diákjai. Az emlékezésre április 3-án, 14 órától került sor a gyulavári református templomban.

Az eseményen ebben az évben is a 4. osztályos tanulók adtak műsort, akik videóval és zenével kiegészített prózai előadásukban Bay Zoltán életének legfontosabb pillanatira emlékeztek vissza. A Gyulaváriból származó, világhírű fizikus előtt tisztelgő programon az iskola minden évfolyama részt vett.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A programon a Bay Zoltán általános iskola tagintézmény-vezetője, Szabóné Bohus Márta köszöntötte megjelenteket, ezt követően kezdődött meg az alsósok műsora. Produkciójukból az összegyűlt gyereksereg megtudhatta, hogy iskolájuk 1994 tavaszán vette fel a világhírű magyar fizikus nevét, azóta emlékeznek meg a híres professzorról minden egyes évben.

Az elődásban az is elhangzott, hogy a Gyulaváriban született tudós édesapja lelkész volt, és a fiatal fiúcska 11 éves koráig gyakran a helyi parókia és a templom környékén játszadozott. Már kora gyermekkorában érdekelte repülés, a csillagászat, sőt, maga is repülőgépet akart építeni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Bay Zoltán kiválóan zongorázott és csellózott, sőt az irodalom és a reál tárgyak után is érdeklődött, majd később Albert Einsteinnel is volt alkalma együtt dolgozni. A tudós Magyarországon akart maradni, ám később mégis külföldre költözött családjával és csak élete alkonyán látogathatott újra Magyarországra. A gyulavári tudós életének minden apró részletéről számot adtak a diákok.

A fiatalok előadása után, az esemény végén a helyi általános iskolák jelen lévő tagintézmény-vezetői koszorút helyeztek el a templomkertben álló Bay Zoltán-emlékműnél.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)