Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénz nem, de nagy foci volt az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. április 01. 17:00
Pénz nem, de nagy foci volt az Erkel Ferenc Gimnáziumban
A Calcio, magyarul című beszélgetésen jártunk

Az olaszok mindig a temperamentumokról voltak híresek, ez természetesen nincs másként akkor sem, ha a futballról van szó. Az érzelmek és indulatok az Erkel Ferenc Gimnáziumba is beköltöztek március 30-án, legalábbis egy délután erejéig, amikor a Calcio, magyarul című beszélgetésen jártunk, amely a 43. Festival d’Italiano tanumányi verseny felvezetéseként szolgált. A kötetlen, fociközpontú diskurzuson Szabó Tibor, a Magna Cum Laude tagja és Oláh Ferenc, a Várfürdő-Gyulai Termál FC edzője beszélgetett Kiss Lászlóval és Kiss Péterrel, az iskola tanáraival.

giorgio cesari most sem érkezett üres kézzel

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A beszélgetés elején Kiss László köszöntötte a vendégeket, majd Giorgio Cesari, Budrio volt alpolgármestere, Gyula díszpolgára vette át a szót. Felemlegette azokat a magyar futballistákat, akit letették a névjegyüket az olasz bajnokságban, valamint két ajándékot is hozott a gimnázium számára. Egy aláírt pólót Marco Orsi, budriói születésű úszótól, valamint egy dedikált mezt, amelyet a Bologna csapatában játszó magyar tehetség, Nagy Ádám szignózott.

Bevezetésképpen az iskola két diákja, Bod Bence és Regős Csaba tartottak rövid előadást: hallhattunk az olasz fenegyerekről, Mario Balotelliről és a Juventus ikonjáról, Gianluigi Buffonról is. A délután folyamán kiderült, hogy Szabó Tibornak a Roma csapatához húz a szíve, amíg Oláh Ferenc Juventus-drukker. A gyulai focicsapat vezetője hozzátette, hogy nem tartja magát fanatikusnak, mert a Barcelona is legalább annyira közel áll a szívéhez, mint az itáliai gárda. Kifejtette, hogy körülbelül harminc éve szerette meg a csapatot, akkor Platini játéka fogta meg igazán.

 

szabó tiboroláh ferenckiss péter és kiss lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Szabó Tibi mindent a foci szeretetére vezetett vissza. Elmondása szerint, már 5 évesen megszerette ezt a sportot, a mai napig játssza is, sőt, fiatalabb korában kevés hiányzott hozzá, hogy igazolt játékos legyen. Kiemelte, hogy inkább Francesco Totti, mint Roma szurkoló, de alapvetően a játék szépségét szereti igazán.

A következő kérdés a következő Bajnokok Ligája fordulóra irányult, hiszen Oláh Ferenc két kedvence fog összecsapni a legjobb négy közé jutásért. A közelmúltban is volt egy hasonló összecsapás, de az már a BL döntője volt. A szakvezető szerint ilyen esetekben mindegy, hogy ki nyer és általában a meccs alatt dönti el, hogy melyik csapatának szorít jobban.

Visszatértünk Tottihoz, amikor Kiss László felvetette, hogy érdekes, hogy a legtöbben egy játékos miatt kezdenek el szurkolni egy klubnak. A Magna Cum Laude gitárosa a 2000-es Európa-bajnokságra emlékezett vissza, amely meghatározó volt a Roma élő legendájának szempontjából. Kitért arra is, hogy fájó az, hogy évek óta csak az ezüstéremig jut el a gárda a Seria A küzdelmeiben, ahogy az is, hogy Totti már nem kap annyi lehetőséget, bár igaz, hogy ő pár perc alatt is képes varázsolni a labdával.

 

nagy ádám által dedikált mez

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiss Péter hozzátette, hogy ő a karaktert szerette meg a Juventusban. A legszebb évek egyértelműen azok voltak, amikor Zidane, majd Del Piero képviselték a csapatot, így kiderült, hogy tényleg mindenki számára létezik egy meghatározó játékos, akivel összeköti a csapatot.

Igazi olaszos hangulatban telt az Erkel gimi focidélutánja, amelynek reméljük, hogy folytatása is lesz, hiszen ki ne szeretne beszélgetni az angol, spanyol, esetleg a német labdarúgásról, vagy egyszerűen csak a futballról.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)