Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jelöltállítási tudnivalók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. március 27. 23:00
Jelöltállítási tudnivalók
A Gyulai Helyi Választási Iroda vezetőjének közleménye

Gyula Város 08. számú egyéni választókerületében a 2017. május 21. (vasárnap) napjára kitűzött időközi helyi önkormányzati képviselő választáson a jelöltállításhoz szükséges ajánlások számát a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 307/E. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbiak szerint állapítom meg:

Gyula Város 08. számú egyéni választókerületében az egyéni választókerületi jelölt állításához 27 választópolgár ajánlása szükséges.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a választópolgárok száma a központi névjegyzékben a szavazást megelőző ötvennyolcadik napon 2.670 fő.

A Ve. 307/E. §-a szerint az egyéni választókerületi jelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző ötvennyolcadik napot követő munkanapon. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző ötvennyolcadik napi adatai alapján kell megállapítani. A szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 9. § (1) bekezdése szerint egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Elrendelem jelen közlemény közzétételét a Gyulai Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Gyulai Hírlap hetilapban, valamint a www.gyula.hu honlapon, illetve a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatását a szervezes@nvi.hu levelezési címen.

 

Becsyné dr. Szabó Márta,

a Gyulai Helyi Választási Iroda

vezetője

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)