Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Időszerű a kötelező kamarai hozzájárulás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. március 17. 15:30
Időszerű a kötelező kamarai hozzájárulás
Hó végéig be kell fizetni

Március 31-ig minden vállalkozásnak regisztrálnia kell a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

A kamarai hozzájárulás befizetésének kötelezettségéről a vállalkozások e-mailben is kapnak majd értesítést a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BMKIK). A hozzájárulás összege 5 ezer forint, ezt mindenkinek kötelező éves szinten megfizetnie. Elmulasztása adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amit az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A kamara részletesen tájékoztat honlapján arról, mi a teendője a kezdő és a már működő vállalkozásoknak ebben a vonatkozásban. Felhívja a figyelmet arra, milyen szolgáltatásokat biztosít a regisztrált vállalkozásoknak, és milyeneket önkéntes tagjainak. A regisztráció a hozzájárulás befizetésével válik aktívvá. A befizetésről számviteli bizonylat készül, amelyet a rendszer automatikusan a regisztrációnál megadott e-mail címre küld ki. Minden bejelentkezett vállalkozás felkerül az országos keresőrendszerbe, amely által az üzleti partnerek egymásra találhatnak.

Érdemes tudni azt is, hogy a vállalkozásoknak minden egyes változásról tájékoztatniuk kell az illetékes kereskedelmi és iparkamarát. Az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások a kamaráknak átutalandó összegeket költségeik között számolhatják el.

Figyelni kell a következőkre is: banki átutalásnál és banki készpénzes befizetésnél a közlemény rovatban mindenképp fel kell tüntetni a vállalkozói adószámot, a regisztrációs adatlapot cégszerűen szükséges aláírni, s az e-mail címet is javallott megadni, hisz erre fog érkezni a befizetést igazoló számviteli bizonylat.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)