Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előzetes letartóztatásba került egy háromtagú rablóbanda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. március 17. 15:03
Előzetes letartóztatásba került egy háromtagú rablóbanda
Az egyik gyanúsított, egy 44 éves gyulai férfi rendszeresen járt a későbbi sértetthez

Rablás, erőszakkal elkövetett lopás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt elrendelték egy szegedi férfi és két felbujtója előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-t.

Az egyik gyanúsított, egy 44 éves gyulai férfi rendszeresen járt a Gyulaváriban lakó későbbi sértetthez, ismerte az anyagi helyzetét, tudta, hogy hol tartja a pénzét, és azt, hogy mikor nem tartózkodik az otthonában. A férfi elmondta ezt egy 44 éves szegedi férfinek, akivel megbeszélték, hogy az illető ráveszi egyik ismerősét, hogy amíg a sértett az otthonától távol lesz, törjön be a lakásba.

Tavaly december végén egy 50 éves szegedi férfi fényes nappal betört a sértett házába, ahonnan 2 millió kétszázezer forintot lopott el. Két nap múlva, a felbujtó hatására ismét betört a ház nyitott nyári konyhájába, ahonnan százezer forintnyi készpénzt vett el a sértett pénztárcájából. A zajra azonban a házban alvó sértett felébredt, akit a rabló egy feszítővassal fejen ütött – ismertette a főügyészség.

Mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, korábban főként vagyon elleni bűncselekmények, lopás, rablás és zsarolás miatt voltak elítélve. Az egyik férfi többszörös visszaeső, legutóbb 2016. március 8-án szabadult – írja a főügyészség.

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés veszélye miatt kezdeményezték, másrészt azért, mert feltételezték, hogy a gyanúsítottak megpróbálnák befolyásolni a tanúkat vagy elrejteni a bizonyítékokat; emellett a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Békéscsabai Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes eltartóztatását 30 napra elrendelte.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)