Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óriási pofonzuhatag a gyulai arénában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. március 13. 20:30
Óriási pofonzuhatag a gyulai arénában
Remek mérkőzéseket láthatott a közönség a Küzdelem Napján
____Eredeti-mma_2678.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Küzdelem Napja elnevezéssel tartottak harcművészeti rendezvényt március 11-én Gyulán. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban felállított ringben a K-1-es, az MMA-s, a WMMA-s és a kempós fiatalok és tapasztalt ringharcosok csaptak össze. 

A telt házas küzdősportestén huszonkét páros nézett egymással farkasszemet. A többórás gálán a két gyulai „fighter” mellett egy női K-1-es mérkőzés, több kempós harcművész ringbe szállása és két címmérkőzés is szórakoztatta a publikumot.

A gyulai Roxin Csaba a mezőtúri Varga Zsolt ellen lépett a kötelek közé. A két fiatal harcos óriási elánnal kezdte a küzdelmet, amiben a tiszta találatok mellett sok ütés és rúgás célt tévesztett. Az ifjak vehemenciája egy idő után megbosszulta magát, hiszen a pörgős ütés-váltás hamar leszívta a sportolók energiáját. Az egyre lassuló ütemű mérkőzésen a valamivel több értékelhető ütést elérő Varga győzelmét hirdették ki. Mindkét fiatalon látszik a technikai képzettség, hiszen a láb mellett komoly fegyverként használták a kéztechnikájukat is. A ringbe lépések kevés száma miatti rutintalanság miatt fordulhattak elő szabálytalanságok vagy éppen a mozgásuk koordinálatlansága, de ha folytatják a megkezdett utat, akkor mindketten nagy jövő elé nézhetnek.

A második gyulai vonatkozású összecsapáson Nedreau Dániel a túrkevei Varga Tibor ellen húzott kesztyűt. A 84 kg-os kategóriában lejátszott ütközetben a gyulai fiú egyértelműen többet talált, hiszen bődületesen erős combosai alaposan helybenhagyták ellenfelét. Az azonban a szurkolóknak is szemet szúrt, hogy lábak csatájában szinte teljesen elfelejtették a kezüket használni a felek. Pedig a néha elindított erősebb ütések is azt mutatták, aki többet használta volna ökleit, az könnyedén rövidre zárhatta volna az összecsapást.

Az est két legjobban várt összecsapása után a K-1-es Petrina Pál a temesvári Bocioagát legyőzve csatolhatta derekára a WFC nemzetközi övét, majd a szegedi Székács Ádám a debreceni Szögyényi Attilát fogta meg az MMA 63 kg-os WFC magyar bajnoki övéért folytatott párharcban.

Niedermayer Zsolt, az est főszervezője lapunknak elmondta, a Küzdelem Napja összecsapásai nemsokára folytatódnak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)