Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartalommal töltenék meg a testvérvárosi kapcsolatokat a gyulai nyugdíjasok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. február 22. 17:55
Tartalommal töltenék meg a testvérvárosi kapcsolatokat a gyulai nyugdíjasok
Évértékelő közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete

Megtartotta rendszeres évértékelő közgyűlését a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete február 22-én. A program előtt Csonka György, az egyesület vezetője foglalta össze lapunknak, mik a legfontosabb múlt évi és idei események közösségükben.

____Eredeti-csonkagyorgy.jpg

Csonka György 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk: az elmúlt évben a helyi szépkorúak minden eddiginél aktívabbak voltak. Részt vettek a debreceni Nyugdíjas Olimpián, ahol az előkelő ötödik helyet szerezték meg, de tartottak farsangi vacsorát, és házigazdái voltak az Országos Szenior Táncversenynek is a helyi Vigadóban.

A gyulai idősek lettek a megyei Családi és sportnap főzőversenyének győztesei is, amit Csonka György szerényen kommentált: – Csülökpörköltet főztünk Békéscsabán, ami az én receptem volt, de titok sajnos nincs, csak éhes emberek kellenek hozzá.

A továbbiakban kiderült, hogy önkéntes munkaként a  Pósteleki úti nyugdíjasklub felújítása is megvalósult az elmúlt évben, és gazdaságilag is minden rendben ment az idősek egyesületében.

Az évértékelőből a jövőre vonatkozó tervek bemutatása sem maradt ki. Kiderült, hogy a jövőben az egyesület céljai nem változnak: folytatódnak a szellemi fejtörők helyi kihívásokkal, utazások, esti programok, és az idén 15 éves Nyugdíjas Akadémia születésnapját is méltóképpen szeretnék megünnepelni.

Emellett a tervek szerint sor kerülhet az idősbarát önkormányzatok találkozójának összehívására és akár egy kedvezményes árakkal megvalósuló, önálló nyugdíjas-kolbászfesztivál megszervezésére is.

– Drága nekünk a kolbászgyúró verseny, nagyon szeretjük, de nem bírjuk pénzzel, így úgy gondoltuk, ha lehetőségeink engedik, csinálunk egy olyat, amit mi is ki tudunk fizetni – emelte ki Csonka György.

A program végén sor került a bejelentésekre is, amik között elsőként a testvérvárosi kapcsolatok tartalommal való feltöltését emelték ki legfontosabb célként a helyi idősek képviselői. Terveik között szerepel a Gyulán élő idősek és rászorulók biztonságérzetének fokozása egy új jelzőrendszer kialakításával, amihez egy diszpécserközpont nyújtana segítséget. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)