Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között helyezték üzembe a Dig-Build Kft. új épületét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. február 15. 13:28 • Frissítve: 2017. február 15. 16:50
Ünnepélyes keretek között helyezték üzembe a Dig-Build Kft. új épületét
Az 1992-ben alapított cég profilja mára jelentősen kibővült

Hivatalosan is üzembe helyezték a gyulai székhelyű Dig-Build Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. Nagyváradi út 64. szám alatti új épületét február 15-én. A cég 1992-ben kezdte a működését, akkor még mélyépítéssel foglalkoztak, mára a takarítás lett a fő profil, amely mellett végeznek hulladékgyűjtést, üzemeltetést, élőerős őrzés-védelmet, de vállalnak kártevőírtást és tiszítástechnológiai gyakorlati képzést is. Az üzembe helyezési ünnepségen köszöntőt mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő polgármester és Bagosi Sándor ügyvezető.

____Eredeti-IMG_8650.jpg

Ünnepélyes megnyitó a Dig-Build Kft. új épületében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

 

Dr. Kovács József

– Örömteli számomra az, hogy itt Gyulán lépten-nyomon szemtanúi és részesei lehetünk olyan sikereknek, amelyek a város előmenetelét, valamint pozitív irányú megítélését segítik elő – kezdte köszöntőjét dr. Kovács József. – Polgármester úr többéves regnálás óta számos ilyen rendezvényen vettünk részt, amikor gyulai vállalkozók, régi épületeken barna- vagy zöldmezős beruházásokat hajtottak végre. Ilyenkor az emberben óhatatlanul a rendszerváltás emlékei jönnek elő. Amikor a korábbi hatalom megdőlt, és kezdődött az új, az sok emberben bizonytalanságot generált, sokan nem találták a helyes útjukat, ami a munkanélküliség növekedéséhez vezetett.

– Már abban az időszakban is voltak felelőségteljesen gondolkodó emberek, vállalkozók, akik úgy gondolták, hogy felelősséggel tartoznak önmagukért, családjukért. Bagosi Sándor is közéjük tartozik, azon gondolkozott mindig, hogy valamit tennie kellene, ezért elindult egy olyan úton, amellyel ma már országos ismertségre tett szert a Dig-Build. 

Dr. Görgényi Ernő

Dr. Görgényi Ernő visszaemlékezett arra, hogy pályakezdő korában dolgozott ebben az épületben ügyvédjelöltként, abban az időszakban, amikor a bíróság Békes sugárúti épületét felújították, és a városi bíróság másfél évig a Nagyváradi úton működött. Abban az időben egy lepusztult, szocreál tömb állt a mostani ünnepség helyszínén, most viszont egy letisztult és esztétikus épület, amelyben gazdasági tevékenység zajlik, így minden tekintetben üzenet értéke van, mind a gyulai polgárok, mind a külvilág számára. Egy egykor valamilyen fontos közszolgáltatás számára épített épület ma egy magánvállalkozást szolgál, és hozzájárul a gyulai gazdaság teljesítményéhez és a munkahelyek teremtéséhez.

– Ez a beruházás a jövő építését szimbolizálja ebben a városban – fogalmazott a polgármester. – Bízhatunk abban, hogy azok a gyulai cégek, amelyek jól működnek, komoly jövő előtt állnak, és a dolgozók is bízhatnak abban, hogy hosszútávon biztosított a munkahelyük. A Dig-Build Kft. ráadásul nemcsak egy helyi érdekeltségű cég, hanem olyan gazdálkodási szervezet, amelynek a tevékenysége túlmutat a város határain, referenciamunkáikra pedig bárki büszke lehet, hiszen a körülbelül hatvan magyarországi mestervizsgával rendelkező tiszítócég egyikéről van szó.

Bagosi Sándor 

Bagosi Sándor összefoglalta a cég történetét: 1992-ben gmk gazdasági formában kezdték a működést, majd 1998-ban bt-ként folytatták, végül 2001-ben nyerték el mai formájukat. A Dig-Build először mélyépítéssel foglalkozott – innen ered a név is, amelynek jelentése Ás és épít –, csak évekkel később vállt a takarítás a fő profillá, de számos területen nyújtanak szolgáltatást. A Nagyváradi úti irodaház még a '70-es években épült, egykor a vízügyi igazgatóság székhelye volt. A cégvezető is itt dolgozott több mint húsz éven keresztül. Az épület felújítására végül a 2016-os évben került sor, funkciója kibővült, így például a tavaly őszi megnyitó után nem sokkal már közmunkások számára tartottak oktatást az ilyen célra is kialakított konferenciateremben.

A köszöntők után Bagosi Sándor megköszönte mindazoknak a segítséget, akik valamilyen formában hozzájárultak az irodaház felújításához – legyen az a kivitelezés vagy hitelezés – majd bejárásra invitálta a megjelent vendégeket, az ünnepséget pedig egy állófogadás zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)