Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tiszta megoldás: Dig-Build Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. október 16. 17:00
Tiszta megoldás: Dig-Build Kft.
Megéri a cégeknek profira bízni a takarítást
Takarítani mindenki tud, vallják sokan, a gyakorlat azonban mást mutat. Egy profi takarítócég munkatársai pontosan tudják, mit mivel takaríthatnak, és azzal is tisztában vannak, mit mennyi idő alatt lehet elvégezni – mutatott rá Bagosi Tamás, a Dig-Build Kft. ügyvezetője. A szakember új sorozatunk első részében arra világít rá, miért érdemes a cégeknek olyan szolgáltatóhoz fordulniuk, amely felkészült takarítókat foglalkoztat, lekereshető, megfelelő ISO-szabványok szerint működik, és van felelősségbiztosítása.

bagosi tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai székhelyű, magánszemélyeknek és vállalkozásoknak is szolgáltatásokat nyújtó cég ügyvezetője elmondta: kisebb helyiségek és akár több tízezer négyzetméteres területek takarítását is vállalják. Mint megtudtuk, megrendelőik között egészségügyi intézmények, kereskedelmi egységek, ipari gyártóműhelyek, üzemek és irodával rendelkező vállalkozások is vannak. Bagosi Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a cégek a magánszemélyekhez hasonlóan a tisztamegoldas.hu oldalon kérhetnek árajánlatot az általuk megadott paraméterek alapján.

Az ügyvezető kifejtette, a cégek háromféle módon végeztethetik el helyiségeik takarítását. Az első kategóriába azok a vállalkozások tartoznak, amelyek saját takarítónőt foglalkoztatnak, és maguk szerzik be a takarításhoz szükséges eszközöket, tisztítószereket. Elmondta, ennek a megoldásnak több olyan hátránya is lehet, amire sokszor nem gondolnak a cégvezetők.

Az egyik probléma, hogy a takarítók ebben az esetben nem lefektetett szabályok alapján dolgoznak, így gyakran olyan feladatokat is el kell végezniük a napi rutin részeként, amelyek a nagytakarításhoz tartoznak, és elveszik az időt a napi teendőktől. A megfelelő eszközök, tisztítószerek kiválasztása szintén gondot okozhat a megfelelő ismeretek hiányában. A cégvezetők általában hasraütés-szerűen döntenek, nem figyelnek például arra, hogy milyen a takarítógépük szervizellátottsága, vagy hogy gazdaságosan használható-e a lakossági felhasználásra kifejlesztett tisztítószerük. Bagosi Tamás rámutatott: a tisztításra és fertőtlenítésre is alkalmas ipari tisztítószerekkel – megfelelő adagolás esetén – ezer négyzetméteren akár havi harmincezer forintot lehet spórolni.

Ugyancsak hátrányt jelenthet, hogy a takarító  betanítását, irányítását, ellenőrzését a cégvezetőnek vagy valamelyik munkatársának kell elvégeznie, és az elromlott munkaeszközzel is nekik kell foglalkozniuk. Ezzel értékes órák mennek el a munkaidőből, amit nem térít meg senki – hívta fel a figyelmet a szakember. Az is problémát okoz, ha a takarító táppénzre vagy szabadságra megy, hiszen nincs, aki helyettesítse – tette hozzá.

Az ügyvezető elmondta: vannak olyan vállalkozások, amelyek az említett problémák egy részét orvosolni tudják azzal, hogy bár saját takarítót foglalkoztatnak, de az irányítást, illetve az ellenőrzést egy takarítócégre bízzák. Ezzel a cégek optimalizálni tudják a költségeiket. Bagosi Tamástól megtudtuk, a Dig-Build Kft. is vállal ilyen feladatot.

A szakember kiemelte: a legjobb megoldás a cégek számára, ha a takarítással is egy külső céget bíznak meg. Hangsúlyozta: ha valaki három takarítónőt foglalkoztat, annak már megéri kiszervezni a feladatot, hiszen ezzel időt és pénzt spórolhat. Az ügyvezető azt javasolta: a cégek olyan szolgáltatót válasszanak, amelyik megfelelő minősítéssel rendelkezik arra a feladatra, amit elvállal, „látható”, azaz megbízható, és van felelősségbiztosítása az általa végzett tevékenységre. Utóbbi kapcsán megjegyezte, vakmerőség olyanra bízni a takarítást vagy egy szimpla szőnyegtisztítást, aki ha kárt okoz, nem tudja azt megtéríteni. Hozzátette: az is fontos szempont, hogy a választott cég megfelelő informatikai védelemmel rendelkezzen az adathalászok vagy a kibertámadások ellen. Senki nem szeretné viszontlátni az adatait egy nyilvánosságra hozott levelezőlistán.

Bagosi Tamás kiemelte: a Dig-Build Kft. valamennyi kritériumnak megfelel. A megrendelők igényeihez igazodva a tisztítószerek, a takarítóeszközök és a takarítógépek terén is a legjobb és leggazdaságosabb megoldást kínálják.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)