Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatja kiváló szereplését a jövő nagy vívója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. február 05. 20:22
Folytatja kiváló szereplését a jövő nagy vívója
Horváth Soma az országos bajnokságon is az első tízben végzett

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a junior korúak országos bajnokságának február 4-én. A Gyulai SE vívószakosztályának fiatal vívója is a pástra állt, és egészen a kilencedik helyig asszózta magát.

____Eredeti-IMG_7703.jpg

Horváth Soma (fehérben) a hagyományos Pezsgő Kupán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A negyvenhat indulót felsorakoztató versenyen, a csoportfordulókban a fiatal tőröző öt győzelemmel és egyetlen vereséggel jutott ötödik kiemeltként a táblára. A táblán a legjobb tizenhat közé jutásért a nála három évvel idősebb Nehéz Deniszt búcsúztatta 15:2 arányú győzelemmel. Sajnos azonban a nyolc közé jutásért vívott asszót elbukta, de így is csak a 9. helyig csúszott vissza. Horváth Soma helyezése így is remek eredménynek számít, hiszen tapasztalt versenyzőket sikerült maga mögé utasítania.

A kadetbajnokság szezonja a mostani versennyel zárult, májusban kezdődnek ismét az előválogatók, amelyen természetesen Winkler Andor és Radnai Reinhardt tanítványa is ott lesz.

A gyulai vívó azonban még nem pihenhet, hiszen február 12-én ismét a fővárosba utazik, hogy az UTE vívócsarnokában megrendezendő Fülöp Mihály Serdülő Kupasorozat következő versenyén forgassa tőrét. Ez a korosztály a Sománál egy évvel idősebbek versenye, azonban a gyulai vívópalánta jelenleg holtversenyben az első helyen áll a sorozatban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)