Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán lép színpadra Tenki Réka, Oláh Ibolya és Furák Péter

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2017. január 11. 12:00
Gyulán lép színpadra Tenki Réka, Oláh Ibolya és Furák Péter
Programajánló
____Eredeti-Egyasszony.jpg

az Egyasszony című darabot TENKI RÉKA főszereplésével mutatják be JANUÁR 18-ÁN a kamarateremben

Forrás: index.hu

Kamaraterem

Január 12-én, csütörtökön 19 órától Oláh Ibolya előadói estje várja a hallgatóságot, zongorán közreműködik: Furák Péter. Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált mentálisan súlyosan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból Egyasszony címmel könyv született, a könyvből pedig színházi előadás, amelyet január 18-án, szerdán 19 órától Tenki Réka előadásában láthatnak az érdeklődők.

Kohán Képtár

A Megmentett Kohán-képek című kiállítást február 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Almásy-kastély Látogatóközpont

A Letétetett – bevégeztetett című kiállítás 2017. március 19-ig tekinthető meg.

Tájvízház

A Deli Zoltánné Szabó Éva és Deli Boglárka Éva zománcfestők munkáiból összeállított kiállítás január 31-ig, keddtől vasárnapig 9–16 óra között tekinthető meg a bemutatóház belépőjével.

Százéves (Reinhardt) cukrászda

Fábián Irén festőművész kiállítása január végéig tekinthető meg a cukrászda nyitvatartási idejében.

Művelődési ház

Január 12-én, csütörtökön 19 órától az Indul a bakterház című vígjátékot nézheti meg a gyulai közönség. Gugolya Márta zománcfestő kiállítása január 28-ig látogatható.

Városháza díszterme

A polgármesteri újévi fogadást január 14-én, szombaton 17 órától tartják a városháza dísztermében. Ünnepi műsorral készül a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar. Az eseményen adják át a Sikeres Gyulai díjakat. Január 20-án, pénteken 16 órakor a magyar kultúra napja alkalmából mutatják be a Hymnusz eredeti kéziratát és kottáját. Nemzeti imádságunkat a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar Somogyváry Ákos (az Erkel család leszármazottja) karnagy vezényletével adja elő. Köszöntőbeszédet mond: dr. Görgényi Ernő polgármester, Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár, Fáy Péter, a Kölcsey család leszármazottja. Ezt követően Erkel Ferenc műveit a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar szólaltatja meg. Földesi Ferenc, az Országos Széchényi Könyvtár Különgyűjteményi igazgatója Kölcsey Himnuszának születéséről tart előadást. Galambos Hajnalka énekművész Rázga Áron zongorakíséretével Erkel Ferenc operáiból ad elő részleteket. Az ünnepség végén Beszterczey Attila elszavalja a Himnuszt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)