Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szervezeti változások történtek a Békés Megyei Kormányhivatalnál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. január 11. 11:00
Szervezeti változások történtek a Békés Megyei Kormányhivatalnál
Számos elsőfokú feladat- és hatáskör került át a járási hivatalokhoz
Magyarország Kormánya a közigazgatás hatékonyságának növelése érdekében 2017. január 1-jétől átalakította az államigazgatási szervezetrendszert, és megerősítette a járási hivatalokat – derül ki a Békés Megyei Kormányhivatal sajtóközleményéből.

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Megyei szinten több főosztályt összevontak, a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei kirendeltsége a kormányhivatal részéve vált, Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály néven, de továbbra is változatlan helyszínen, a Temető sor 8. szám alatt működik tovább Békéscsabán.

A szervezeti átalakulással számos olyan elsőfokú feladat- és hatáskor került át a járási hivatalokhoz, amelyeket korábban megyei szinten láttak el. Ez leginkább a megyeszékhelyen működő Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalát érinti, amely januártól olyan ügyekben jár el elsőfokú hatóságként, megyei illetékességgel, mint a környezet- és természetvédelmi ügyek, munkavédelem vagy a családi csődvédelem.

A nyugdíjbiztosítási feladatokat változatlan ügyfélszolgálati helyszínen a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalának Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya látja el. A gyulai, mezőkovácsházi és sarkadi járásokat illetően a nyugdíjbiztosítási feladatokat, a továbbiakban a Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatala látja el.

A járási hivatalok (Békés, Békéscsaba, Gyomaendrőd, Gyula, Mezőkovácsháza, Orosháza, Sarkad, Szarvas, Szeghalom) feladatkörébe került a családi gazdaságok nyilvántartása, a mezei őrszolgálatok és mezőőrök nyilvántartása, a mezei őrszolgálatok fenntartásával kapcsolatos költségekkel összefüggő hatósági hatáskör és az őstermelői igazolvány használata jogszerűségének ellenőrzése, továbbá a vis maior elismerésére irányuló eljárásokban a földművelésügyi hatáskörbe tartozó szakhatósági feladatok. A járási hivatalok járnak el továbbá egyes fogyasztóvédelmi panaszok ügyében, valamint az áldozatsegítéssel és a jogi segítségnyújtással kapcsolatos ügyekben.

A szervezeti változások az egyes főosztályok és osztályok fizikai elhelyezését egyelőre nem érintik. További információk a bekesijarasok.hu, a jarasinfo.gov.hu és a kormanyhivatal.hu/hu/bekes internetes oldalakon találhatók, valamint felkereshető bármelyik Békés megyében működő kormányablak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)