Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmadik lett a karácsonyis csapat az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. december 21. 10:15
Harmadik lett a karácsonyis csapat az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyen
Hírek a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumból
Az IKTV-t minden évben más-más tudományterület kiemelésével, de azonos lebonyolítási struktúrában rendezik meg. A 2016/17-es tanév őszi félévében az informatika területe került előtérbe. A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek – iskolánkból Barát Aszparuh, Bengery Zoltán és Werner Sándor 11.B osztályos tanulókból álló BBW nevű csapat indult.
____Eredeti-P1200419.JPG

A gyulai csapat feladatmegoldás közben

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium

Az első fordulóban – amelyet azonos időben és ideig rendeztek minden helyszínen – a diákok online totót töltöttek ki, és egy pályamunkát kellett elkészíteniük. Az országos döntőt – melyre hat csapatot hívtak be – a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (GTK) rendezteék meg december 9-én. Csapatunk harmadik helyezést ért el. 

A feladatok megoldása semmilyen előképzettséget nem igényelt. A cél az volt, hogy a megadott szakirodalom segítségével a diákok betekintést nyerjenek egy-egy tudományterületbe, ezáltal is segítve pályaorientációjukat.

Idén „App-ra fel!” volt a verseny címe. A felhívásban azt kérték: „Legyetek kreatívok és készítsétek el a saját appotokat. Mutassátok be, hogyan képzelitek el saját, okos eszközre (okostelefon, okosóra stb.) tervezett alkalmazásotokat, mely egy létező/ismert vagy általatok elképzelt cégnél egy adott funkciót lát el az alábbi gazdasági területetek valamelyikén: pénzügy-számvitel, menedzsment, kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás, logisztika, sport.”

A csapattagok véleménye a versenyről:

„Izgalmas volt. Sok újat tanultam. A hely érdekes volt. A társaság jó volt. Örülök, hogy részt vettem a versenyen.”

„Egész jól kitalált verseny volt. A feladatok kreatívak és egyértelműek voltak. Szükség volt valamennyi előzetes tudásra, de bizonyos feladatoknál elég volt figyelni. A szervezésben voltak apróbb problémák, technikai gondok, de egyik se vészes. A legnagyobb probléma, hogy az utolsó feladatoknál nem voltak összhangban a pontok a kérdések nehézségével, így kicsit zsákbamacska volt. Összességében egy színvonalasnak mondható megmérettetésen vettünk rész.”

„Személy szerint én élveztem a versenyt. Korán kellett keljek, ami nem annyira tetszett. Az utat majdnem végig aludtam, így tudtam pihenni eleget. Maga a verseny lebonyolítása nagyon tetszett. Az eredménnyel elégedett vagyok. Rremélem, jövőre ismét bejutunk a döntőbe!”

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)