Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyoztak a Bay Zoltán általános iskola diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 20. 20:00
Karácsonyoztak a Bay Zoltán általános iskola diákjai
Szabóné Bohus Márta: „Nem a drága ajándékok a fontosak, hanem az, hogy önmagunkból mit adhatunk”
Estébe nyúló színes programmal ünnepelték a közelgő karácsonyt a gyulavári Bay Zoltán általános iskola diákjai és pedagógusai december 20-án. A zenével, tánccal és versekkel tarkított rendezvényen szinte az összes tanuló fellépett.
____Eredeti-IMG_1997.JPG

Az első osztályosok Rudolf, a rénszarvas történetét elevenítették fel

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az ünnepség idén is Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető köszöntő szavaival indult, aki hangsúlyozta: ezekben a napokban mindannyiunk feladata felidézni a legszebb pillanatokat, és lehetőség szerint minden szépséget, jóságot raktározzunk el a lelkünkbe, hogy ebből meríthessünk erőt a következő év napjain.

Szabóné Bohus Márta

– Mi a karácsony titka? Megmutatja a szeretet útját. A szeretet nem törvényekkel, rendeletekkel jön létre, hanem úgy, hogy rájövünk arra, hogy szükségünk van egymásra. Nem a drága ajándékok a fontosak, hanem az, hogy önmagunkból mit adhatunk. Azért örülünk a karácsonynak, mert tudjuk, hogy ilyenkor jön el a csodák ideje. Az ünnep akkor lesz igazi, ha észrevesszük egymásban is a csodát – fogalmazta meg ünnepi üzenetét a tagintézmény vezetője.

A délutáni előadások sora az óvodások műsorával indult, majd az alsósok néptáncelőadásával folytatódott. A kicsik bemutatója után a hetedikes Serfőző Anna verse következett. Az ifjú versmondó lapunknak elárulta: fejből megtanulta viszonylag hosszú versét, mégis izgult egy kicsit a fellépés előtt.  

Ezek után az első osztályosok Rudolf, a rénszarvas történetét elevenítették fel. A villogó orrú patás meséjét vastapssal jutalmazta a közönség. Rudolfot a hatodikosok táncos produkciója követte, majd a másodikosok is bemutatták a sokat gyakorolt Kis hótündér című előadásukat.

A folytatásban a hatodikosok érkeztek a Hős hatos című műsorral, majd a nap egyik fénypontja következett: a harmadikosok gyertyatánca. Végül a nyolcadikos tanulók szórakoztatták az egybegyűlteket verssel és énekekkel, majd az ünnepi előadás-sorozatot a 4.a osztály Jégvarázs című produkciója zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)