Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeretetvacsorával és adománnyal várták a hajléktalanszálló lakóit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2016. december 20. 18:20
Szeretetvacsorával és adománnyal várták a hajléktalanszálló lakóit
A gyulai szociális és fejlesztő központban Tracsek Oszkár káplán mondott ünnepi beszédet
Karácsonyi ünnepséget tartottak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális és Fejlesztő Központjában december 20-án. Az ünnepségen a katolikus egyház káplánjának szavai nyújtották a lelki táplálékot.
P1130815.JPG

A központban Tracsek Oszkár osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Terített asztallal várták hajléktalan embereket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális és Fejlesztő Központjában. A hagyományosan megtartott ünnepségen Tracsek Oszkár, a katolikus egyház káplánja tartott ünnepi beszédet. Üzenetének legfontosabb mondanivalója, hogy mennyire értékes az ember a másik ember szemében.

Ezután a szálló két lakója mondott el három szívhez szóló verset, melyek egyike, Kustra Ferenc Hajléktalanok karácsonya című költeménye szólt leginkább az egybegyűltekhez. A jeles rendezvény végén szeretetvacsorával és adományokkal lepték meg az egybegyűlteket.

– Amióta Gyulán megalakult a hajléktalanellátás, azóta járunk ide, és minden karácsonykor elhozunk egy-egy szeretetcsomagot a hajléktalanszálló lakóinak. Részt veszünk az ünnepi rendezvényen, minden alkalommal más felekezet lelkésze, papja jön velünk, és lelki útravalóval látja el testvéreinket – beszélt a nap fontosságáról lapunknak Herjeczki Jánosné, a Máltai Szeretetszolgálat gyulai csoportjának és a Nádi Boldogasszony Karitászcsoport vezetője.
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)