Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepvárás a Szép Alkony Idősek Otthonában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. december 20. 17:30
Ünnepvárás a Szép Alkony Idősek Otthonában
A karácsonyi ünnepségen két 90 év feletti hölgy is műsort adott
A gyulavári Szép Alkony Idősek Otthonában is megünnepelték a közelgő karácsonyt december 20-án. A délelőtti eseményen elsőként Szalai Józsefné, a telephely vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a gyulavári óvodások műsorát élvezhették az egybegyűltek.
____Eredeti-IMG_1836.JPG

Szeredi Józsefné és Torma Imréné versekkel lepték meg az egybegyűlteket 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A kicsik karácsonyi énekekkel szórakoztatták a hallgatóságot, majd műsoruk végén az idősek kézzel készített, vidám zoknifiguráival gazdagodva térhettek vissza az óvodába. A műsor befejeztével kiderült: az apróságok sem jöttek üres kézzel, ők is megajándékozták az idős lakókat karácsony alkalmából.

A zenés műsor után dr. Görgényi Ernő polgármester mondott köszöntőt. A városvezető a gyermekek produkciójára utalva fontosnak tartotta elmondani, hogy miként a decemberi sötét éjszakákat megvilágítják az adventi fények, úgy akadnak szívet melengető események, amelyek a lelkünket világítják meg fényükkel.

A polgármester Wass Albert gondolataival folytatta: „Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, ismeretlen olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.”

Kiss Szabolcs, a  Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője úgy fogalmazott: karácsonykor a szívek megnyílnak arra, hogy adjunk, és arra is, hogy elfogadjuk mindazt, amit kapunk.

Az intézményvezető beszéde kiváló végszót szolgáltatott egy újabb megható ajándék számára, hiszen ezek után két otthonlakó, Szeredi Józsefné és Torma Imréné karácsonyi szavalata következett.

– ­Mindkét szereplőnk nagyon tehetséges versmondó, pedig már mindketten elmúltak 90 évesek. Egyikük néhány évtizeddel ezelőtt még színjátszó körben is szerepelt. Nem csoda, hogy a telephelyek közötti vers- és prózamondó versenyen a legtöbbször díjakkal térnek haza – árulta el lapunknak Flintáné Kiss Marianna mentálhigiénés munkatárs.

A nem mindennapi program után az ünnepi rendezvény ajándékozással és a látogatók megvendégelésével zárult. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)