Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatvanöten tettek állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2016. december 14. 15:15
Hatvanöten tettek állampolgársági esküt Gyulán
Dr. Görgényi Ernő: az állampolgársági eskü letételekor a nemzet egymásra találását is ünnepeljük
____Eredeti-GYHRCSD_0055.JPG

Honosítási ünnepség a gyulai városháza dísztermében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Állampolgári eskütétel színhelye volt december 14-én a gyulai városháza díszterme. A honosítási ünnepségen hatvanöten mondták el együtt az állampolgári esküt. 

Az eseményt Reményik Sándor Ha nem lesz többé iskolánk című verse indította, melyet Bálint Gergely adott elő. Ezután a jelenlévők dr. Görgényi Ernővel, Gyula város polgármesterével mondhatták el az állampolgársággá válás utolsó lépcsőfokának szánt állampolgári esküt.

A városvezető hangsúlyozta, hogy állampolgárságukkal a jelenlévők is jogot kaptak arra, hogy szabadon élhessenek választójogukkal, de ezeken a jogokon kívül kötelezettségek is járulnak az állampolgársághoz.

Ünnepi beszédében Gyula város első embere emlékeztette a jelenlévőket, hogy a kommunista diktatúra évtizedeiben a határon túli magyarság kérdése tiltott téma volt, és csak hosszú küzdelem árán sikerült kiharcolnunk, hogy az országhatáron kívül rekedt nemzettársaink felvehessék az anyaország állampolgárságát. A polgármester kifejtette, hogy az állampolgársági eskü letételekor a nemzet egymásra találását is ünnepeljük.

A későbbiekben az esküt tett állampolgárok személyesen vehették át dr. Görgényi Ernőtől az erről szóló okiratokat. Az ünnepség közös koccintással ért véget. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)