Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonegyen tettek állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 17. 14:50
Huszonegyen tettek állampolgársági esküt Gyulán
Az új magyar állampolgárokat a fürdőváros polgármestere köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Huszonegy határon túli magyar tette le állampolgársági esküjét május 17-én a gyulai városházán. A megjelenteket Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte.

A városvezető kifejtette: 2010 óta ünnep minden egyes alkalom, amikor magyarok az állampolgársági esküt leteszik a városban.

– Számunkra nem egy egyszerű jogi aktus az állampolgárság megszerzése, hanem komoly küzdelem eredménye. Hosszú út vezetett odáig, hogy ma itt lehetünk, és egy egyszerűsített eljárásban szerezhetik meg azt, ami önöknek születésüktől fogva jár – mondta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Meg kell emlékezünk azokról a sötét évtizedekről is, amikor a rendszer arra törekedett, hogy felejtsük el egymást, és ne is tudjuk, hogy léteznek határon túli közösségek, még az oktatásban sem lehetett szót ejteni róluk – fogalmazott a polgármester. 

Hozzátette: a magyarok összetartozását nem a jogi kötelék alapozza meg, hanem kultúránk gazdagsága, történelmünk pillanatai, fontos eseményei. 

A köszöntő után az esküt tett állampolgárok személyesen vehették át okirataikat Görgényi Ernőtől. Az ünnepség közös koccintással ért véget. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)