Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Anya és lánya állított ki a Tájvízházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2016. december 03. 11:00
Anya és lánya állított ki a Tájvízházban
A Tűz-Víz című tárlaton zománcalkotások láthatók
Megnyitották a Tűz-Víz című kiállítást a Tájvízházban december 2-án, amelyen anya és lánya, Deli Zoltánné Szabó Éva és Deli Boglárka Éva tárták a közönség elég zománcfestményeiket. Az este Lovas-Tóth Kata szavalásával kezdődött, majd Hargittainé Megyeri Valéria, a Békés Megyei Képzőművészeti Szabad Iskola Egyesület titkára köszöntője nyitotta meg a tárlatot.
____Eredeti-DSCN5102.JPG

deli zoltánné szabó éva és deli boglárka éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A víz és a tűz is nagyon fontos az emberi életben – kezdte Hargittainé Megyeri Valéria. – A tűznél melegszünk, a belső tűzünk pedig a kreativitásunk. A tűz segítségével a rézlemezre varázsolhatjuk a különböző színeket. A kiállítóink zománcfestőknek vallják magukat, de mi is a tűzzománc? Olyan képzőművészeti technika, amellyel porrá tört, színes üveganyagokat olvasztunk, jelen esetben rézre. Számos ilyen technika alakult ki az évek folyamán.

Hargittainé Megyeri Valéria

Az egyesület titkárának elmondása szerint nagyon magas színvonalú alkotásokat készítettek a kiállítók, méltán nevezik önmagukat zománcfestőnek. Az eljárás során óvatosan kell bánni a készülő művel, az anyagismeret rendkívül fontos, hiszen egy rossz égetéssel, akármelyik színt tönkre lehet tenni.

Deli Zoltánné Szabó Éva kifejtette, hogy a legjobb tudásukat és a legszebb gondolataikat hozták el az érdeklődők elé. Külön kiemelte a lánya, Deli Boglárka Éva alkotásait, akinek a kezdeti próbálkozások idején készült munkái is láthatók a tárlaton. Mint mondta, kitartó szorgalommal és tehetséggel lehet csak maradandót alkotni, a hétköznapokba pedig örömöt és színt varázsolni. Kifejtette, hogy hobbiként indult a tűzzománcozás, de az életének szerves része lett.

Már hagyománnyá vált, hogy az időszaki kiállítók átadják egymás számára a Tájvízház kulcsát, nem volt ez másképpen most sem: Pozsárné Kackzó Zita irodavezető kérte fel Bánfi Barnabást, a Székely Aladár Fotóklub elnökét, hogy adja át a kulcsot, amelyet a tárlat időtartama alatt kell megőrizniük a művészeknek.

A kiállítás keddtől vasárnapig 9–16 óra között tekinthetik meg az érdeklődők, egészen január 31-ig, a Tájvízház belépőjével.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)