Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Első alkalommal ülésezett a gyulai kulturális-turisztikai kerekasztal

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 16. 09:30
Első alkalommal ülésezett a gyulai kulturális-turisztikai kerekasztal
Helyi cégek és intézmények rendezvényszervezésben érintett munkatársai ültek egy asztalhoz
Első alkalommal tartott ülést a kulturális-turisztikai kerekasztal november 8-án a gyulai Tourinform irodában. A megbeszélésen részt vettek a Gyulai Turisztikai Nkft., az Erkel Ferenc Nkft., a Gyulai Várszínház, a Gyulai Várfürdő, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és Gyula Város Önkormányzata rendezvényszervezésben érintett munkatársai. Korábban az érintett cégek és intézmények mindegyike jelezte, hogy szükségesnek tartja egy ilyen jellegű fórum életre hívását, ezért döntöttek az érintettek a találkozó megszervezése mellett.
____Eredeti-tourinform.jpg

Képünk illusztráció 

Forrás: Visitgyula.com

Mint megtudtuk, a kerekasztal összehívásának céljai elsősorban a helyi rendezvények összehangolása, azok célcsoportjainak meghatározása, a közös marketing lehetőségeinek felkutatása volt. Emellett a résztvevők tanácskoztak az egyes cégek és intézmények rendezvényprofiljának tisztításáról, az időpontütközések kiküszöböléséről és a város komplex kínálatának egységes keretben történő megjelenítéséről is. 

Komoróczki Aliz gyulai TDM menedzser lapunknak kifejtette: a helyi Tourinform és dolgozói számára nagy jelentőséggel bír, hogy a gyulai program- és rendezvényszervezők kezdeményezésére minden érintett partnerük egy asztalhoz ült. 

–  Ez alkalommal intenzív párbeszéd során hosszú távú célokat határoztunk meg a rendezvények összehangolásával kapcsolatban. Az összehangolást nagyon sok szempont alapján kell elvégezni. Sok a szereplő, és a folyamat hosszú utat jár be az ötlettől, a tervezésen, az időpont-egyeztetéseken és a marketingkommunikáción át a sikeres és sokak által látogatott rendezvény megvalósításáig – emelte ki a szakember. 

– Mondhatjuk, hogy egy hatékonyabb, tudatos tervezési munka kezdődött el minden érintett egyidejű bevonásával, mely alapvető feltétele a sikeres rendezvénystruktúrának. A rendezvények színvonala és látogatottsága nagyban meghatározza a város arculatát és imázsát – tette hozzá Komoróczki Aliz.

A helyi Tourinform iroda vezetője azt is kiemelte: a Turisztikai Nkft. a tervezési fázisban a turisztikai célcsoportok – mint a rendezvények valós és potenciális látogatóköre – meghatározásával, látogatói igények feltárásával, valamint a marketingkommunikációs feladatokkal kapcsolódik a folyamatba.

Az eseményen kiderült: a város rendezvényszervezésben érintett cégeinek és intézményeinek aktív és folyamatos egyeztetése nagymértékben növelheti a marketingmunka hatékonyságát, a turisták elérését és a városba érkező látogatók számát is. A gyulai kulturális-turisztikai kerekasztal várhatóan havi rendszerességgel ülésezik majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)