Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel emlékház is bemutatkozik az Uniós fejlesztések nyílt napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2016. november 03. 11:30
Az Erkel emlékház is bemutatkozik az Uniós fejlesztések nyílt napján
A látogatók fél áron válthatnak jegyet a Himnusz zeneszerzőjének szülőházába
____Eredeti-erkel_emlekhaz_csuszi.JPG

Erkel Ferenc Apor téri szülőháza 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az Erkel Ferenc Emlékház is bekapcsolódott az Uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos programsorozatba, november 5-én tárlatvezetéssel és alkotóházzal várják a látogatókat a Himnusz zeneszerzőjének szülőházában.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közleményéből kiderül, a programsorozatot ötödik alkalommal rendezik meg, október 29. és november 20. között hétvégenként minden uniós fejlesztési régióban tartanak egy-egy nyílt napot. Ezek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A közlemény felidézi: a ma emlékházként működő egykori németgyulai tanítói lakás és iskola 1795-ben épült. Erkel Ferenc szülőháza 2011 májusa óta fogadja a látogatókat jelenlegi kiállításával.

November 5-én az érdeklődők fél áron válthatnak jegyet az emlékházba. A nemzeti kegyhelyet a zeneszerző és szülővárosa kapcsolatán keresztül mutatják be, az egykori tanteremben pedig alkotóházzal várják a gyerekeket. A foglalkozás 11-től 14 óráig tart, a tárlatvezetéseken 11.30-tól 13.30-ig lehet részt venni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)