Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ellepték a rémek Gyula belvárosát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. október 30. 12:13
Ellepték a rémek Gyula belvárosát
Rekordszámú nevező vett részt a IV. Gyulai Halloween Futáson
Jótékonysági futóeseményt rendezett október 28-án az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület október 28-án. A Gyulai Várfürdőből induló és oda célba érő mezőny rekordszámú indulóval rajtolt a rémisztő éjszakába.
____Eredeti-GYHRCSD_107.JPG

a díjátadás is vidám volt. KÉPÜNKÖN A LEGJOBBAN FUTÓ LÁNYOK

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint azt Pálfi Endrétől, az esemény egyik szervezőjétől megtudtuk: évről évre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, ami most rekordszámú, 300 indulót jelentett. Mint mondta, jellemzően helyi lakosok álltak rajthoz, de Dunántúlról is és külföldről is érkeztek indulók. A mostani este is két kategóriában indulhattak el a résztvevők. A gyermekkategória résztvevői 18 órakor rajtoltak el, és a fáklyákkal körülvilágított vártó körül tehették meg a számukra kiszabott távot.

A felnőtt indulók a történelmi belvárosban kalandozhattak az éj sötétjében. A távban szerepelt a Csigakert, az Almássy-kastély parkja és a történelmi belváros több helyszíne is. A távot teljesítők még a gyulai várba is befuthattak, hogy onnan érjenek be a célnak kijelölt Gyulai Várfürdőbe. A célba érőket forró tea és a jól megérdemelt pihenő várta. A várfürdő téli melegedőjében megtartott eredményhirdetésen pedig a kategóriák győztesei mellett különdíjakat is kiosztottak a közel hatszáz kilátogató előtt. Az Andromeda Travel Utazási Iroda jóvoltából 1 hetes görögországi tartózkodást adott át Felföldi Sándor főszervező Kovács Zoltánnak, aki tűzoltó egyenruhában futotta le a távot. A legjobb jelmezért járó elismerésért Czeglédi Kata és Kárpáti Andrea vette át. A kategóriák győztesei érmeket és – a rendezvényhez hűen – rémisztő tökfejet ábrázoló kupát vihettek haza.

 

____Eredeti-GYHRCSD_117.JPG

itt pedig a fiúk, de a lányok sokkal mosolygósabbak voltak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Nagyon jó érzés az, hogy egy ilyen nemes célért, a gyermekekért tudunk versenyezni, hiszen jó érzés tenni értük. Külön öröm, hogy a sérült emberek is itt vannak köztünk, és együtt sportolhatunk – fogalmazta meg érzéseit a győzelem után Gyebnár Éva.

– Idén már negyedik éve rendezzük meg halloween napi futásunkat Gyula történelmi belvárosában. Idén második alkalommal a Gyulai Várfürdő területéről indulva. Minden évben van valamilyen apropója a rendezvénynek, idén a koraszülött-mentőautó megvásárlására gyűjtöttünk, amely gyűjtés igen szépen halad – nyilatkozta lapunknak Felföldi Sándor főszervező.

Férfi kategória: I. Szilágyi Zsolt (a Gyulai kengyelfutók képviseletében), II. Bojtor László (siket-néma versenyző), III. Csíkos Dániel (futónagykövet). Női kategória: I. Gyebnár Éva, II. Mihály Petra, III. Szilágyi Szvetlána.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)