Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos statisztikai vetélkedőn szerepeltek a Karácsonyi gimnázium diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. október 21. 10:00
Országos statisztikai vetélkedőn szerepeltek a Karácsonyi gimnázium diákjai
A gyulai csapat a negyedik helyen zárta a versenyt
A „STAT WARS III.” országos statisztikai verseny döntőjében szerepelt a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium csapata a közelmúltban. Az immár harmadik alkalommal megrendezett versenyen 101 csapat indult, de csak a legjobb tizenkettőt hívták meg a budapesti döntőre, ahol a gyulai csapat mindössze öt ponttal maradt le a dobogóról, így a negyedik helyet szerezte meg.
____Eredeti-karacsonyisok_statvers.JPG

A Karácsonyi gimnázium csapata 

Fotó: Gyulai Hírlap – Karácsonyi János Katolikus Gimnázium

A Központ Statisztikai Hivatal által szervezett megmérettetésen az iskola 11.B osztályából Baráth Aszparuh, Babinyecz Stella, Dudás Árpád és Werner Sándor indultak, Bengery Zsoltné felkészítő tanár vezetésével. Egy levelező forduló segítségével választották ki a legjobb csapatokat, amelyben egy reklámfilmet kellett elkészíteniük a mikrocenzus népszerűsítésére. Ebben Vascán Balázs is szerepet vállalt.

A döntőre Budapesten, a KSH Keleti Károly utcai székházában került sor. A diákoknak tizenkét állomáson kellett helytállniuk, ahol változatos feladatok elé állították őket. Bengery Zsoltné elmondása szerint a verseny célja a statisztikai kultúra terjesztése és a statisztikai tudományok minél szélesebb körű megismertetése volt. A diákok nagyon jól érezték magukat, így jövőre is szeretnének döntőbe kerülni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)