Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mintegy százan tettek állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. október 12. 14:30
Mintegy százan tettek állampolgársági esküt Gyulán
Dr. Görgényi Ernő: a magyarság összetartozása múltunkban, közös történelmünkben és kultúránkban rejlik
____Eredeti-GYHRCSD_072.JPG

Honosítási ceremónia a gyulai városháza dísztermében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Újabb alkalom nyílt az állampolgári eskütételre Gyulán október 12-én. A lehetőségre kilencvennyolcan regisztráltak, akik a városháza dísztermében, az eskütétel után átvehették honosított okirataikat.

Az új állampolgárokat dr. Görgényi Ernő köszöntötte 

Az esemény Bálint Gergely szavalatával indult, aki Wass Albert Üzenet haza című költeményét adta elő a jelenlévőknek. Az előadást egy rövid eligazítás követte, amiből minden résztvevő megtudhatta, hogy a köztársasági elnöki honosítás megtörtént, így a magyar állampolgársághoz már csak a fogadalomtétel van hátra a jelenlévők számára.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte az újdonsült magyar állampolgárokat.

– Ünnep ez a mai nap. Lehetne ez az esemény egy egyszerű jogi aktus is, ahogy a világ több országában, de nekünk, magyaroknak meg kellett küzdenünk azért, hogy ma itt együtt lehessünk, és önök megszerezhessék azt, ami születésüknél fogva jár: a magyar állampolgárságot – kezdett bele beszédébe a városvezető.

– Mindezzel ma egy újabb kötelék jön létre önök és az anyaország között. A mi összetartozásunk nem állampolgárság kérdése, a magyarság összetartozása múltunkban, közös történelmünkben és kultúránkban rejlik. Megtisztelő, hogy Gyulát választották az eskü letételének színhelyéül. Büszkén mondhatjuk, hogy ez a város a nemzeti összetartozás, az egyetemes magyar kultúra egyik szimbolikus települése, hiszen városunk szülötte Erkel Ferenc, a nemzeti himnusz zenéjének szerzője és a nemzeti opera megteremtője – zárta gondolatait a polgármester.

Az ünnepi ceremónia folytatásában a magyar állampolgárok átvették honosítási okirataikat, majd az esemény közös koccintással zárult. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)