Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ez már biztos: Gyulai Futball Club néven újjászületik a fürdővárosi foci

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. május 30. 14:00
Ez már biztos: Gyulai Futball Club néven újjászületik a fürdővárosi foci
Az utánpótlás és a felnőtt gárda életében is komoly változások következnek

Rendkívüli sajtótájékoztatóra voltak hivatalosak az újságírók május 30-án délelőtt. Az eseményen Kónya István, Gyula város alpolgármestere és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője beszélt a fürdővárosi foci jövőjéről.

Kertes István és kónya istván 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kónya István elmondta, a sajtótájékoztatót azért hívták össze, hogy bejelentsék egy új gyulai futballegyesület megalapítását, illetve közöljék azt a tényt: az utánpótlás-labdarúgók a Termál FC-től a Gyulasport NKft.-hez kerülnek át.

Az alpolgármester emlékeztette a jelenlévőket, hogy az új egyesület megalapítására több ok miatt volt szükség. A Várfürdő-Gyulai Termál FC NB III.-as bajnokságból való kiesése után a gyulai önkormányzatot civil személyek mintegy kétszáz aláírást tartalmazó petícióval keresték meg. Ebben azt kérték, hogy Galbács Mihály elnököt munkavégzése alól mentsék fel. Ezzel szinte párhuzamosan az együttes utánpótlásának edzőkara is megkereste a fürdőváros vezetését. Ők azt kérték, hogy a fiatal sportolók nevelését vegye át a Gyulasport NKft. Az edzők javaslatát a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia szakmai vezetése is támogatta.

– A gyulai képviselő-testület még a 2017 októberi ülésén döntöttünk arról, hogy a labdarúgó-nevelési feladatokat 2018. július 1-jétől a Gyulasport NKft. viszi tovább.

A három fél között készült egy megállapodás-tervezet. Ezzel megkezdődhetett volna a közös munka, ám ezt az iratot a Várfürdő-Gyulai Termál FC elnöke nem írta alá. Ezt a helyzetet tovább rontotta, hogy a klub vezetőségének jelentős része lemondott tisztségeiről. Ezzel a Termál FC tulajdonképpen működésképtelenné vált.

Ez vezetett odáig, hogy tizenkét magánszemély új egyesületet alapított. Céljuk az, hogy biztosítani tudják a gyulai felnőtt labdarúgás átszervezését.

Kónya István hozzátette, hogy a Dobi Róbert elnök és az új vezetőség már leült beszélgetni a játékosokkal, akiket tájékoztattak a kialakult helyzetről.

– Biztosítottuk őket arról, hogy az elnökség minden anyagi és szakmai segítséget megad számukra, hogy továbbra is a gyulai labdarúgócsalád tagjai maradhassanak – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az egyesület a Gyulai Futball Club nevet viselheti újra. A kilencvenes években három alkalommal is ezzel a felirattal a zászlaikon futhattak ki a gyepre a fürdővárosi labdarúgók.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A sajtótájékoztató második részében Kertes István az utánpótlás-csapatokat érintő változásokról beszélt. A Gyulasport NKft. ügyvezetője elmondta: Gyula város önkormányzata 2017 októberében döntött úgy, hogy a fiatal labdarúgók nevelésének irányítását az általa vezetett kft. veszi majd át. Ennek értelmében tizenegy korosztály mintegy kétszáz tehetséges sportolója pallérozódik majd a száz százalékig városi tulajdonú cég vigyázó szemei előtt – mondta.

– Számunkra ez nem idegen, hiszen a 2012-ig a Gyulasport NKft. volt a felelős az utánpótlás-nevelésért.

A sport kft. vezetősége már több ízben egyeztetett a Békés Megyei Labdarúgó Szövetséggel és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A megbeszélések egyértelművé tették, hogy semmi akadálya nem lehet annak, hogy 2018. június 1-jétől a Gyulaspot NKft. lássa el fiatal sportolók nevelésének feladatit. Ezt a célt az is megerősíti, hogy Kertes István az összes utánpótlás edzővel találkozott, illetve elkezdték a csapatok financiális háttérének szervezését és kiépítését.

A vezetők már több alkalommal találkoztak a sportolók szüleivel, akik támogatásukat ajánlották fel, illetve elmondták, hogy örülnek a kedvező változásnak.

Kónya István zárszóként kijelentette: a cél az, hogy se a szülők, se a gyermekek ne vegyenek észre semmit a változásból.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)