Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy vérbő olasz komédia a Gyulai Várszínház idei harmadik bemutatója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • KULTÚRA • 2016. augusztus 05. 10:35
Egy vérbő olasz komédia a Gyulai Várszínház idei harmadik bemutatója
Az Anconai szerelmesek című darabot augusztus 5-én és 6-án láthatja a közönség
Kellemes olasz melódiákkal tűzdelt, vidám, pikáns összekacsintásokban gazdag, fordulatos vígjáték várja a közönséget ezen a hétvégén a tószínpadon. A nyári évad harmadik bemutatójaként műsorra kerülő Anconai szerelmesek című produkció kapcsán tartottak sajtótájékoztatót az intézmény Kossuth utcai igazgatóságán.
____Eredeti-anconai_sajt_cse.JPG

Hirtling István és LENDVAI ZOLTÁN 

Fotó: Gyulai Hírlap – Csomós Éva 

A Zongota és a III. Richárd után ezen a héten az 53. évad harmadik bemutatójához érkezik a Gyulai Várszínház. Az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékot a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójaként augusztus 5-én és 6-án láthatja a közönség.

– Ez egy csakugyan nyári színházi műsorba illő, könnyed zenés vígjáték – jegyezte meg az augusztus 4-én 18 órakor kezdődő sajtótájékoztatón Gedeon József színházigazgató, aki azt is elmondta, hogy a székesfehérvári és a gyulai intézmények közt már régóta tart az együttműködés.

Az eseményen jelen lévő Lendvai Zoltán rendező arról számolt be, hogy 10 évvel ezelőtt náluk már nagy sikerrel játszották ezt a darabot, amire ezúttal is igény van a városban, így ősztől a repertoárba is bekerül.

Az először 1997-ben bemutatott darab keletkezési körülményei kapcsán elmondta, hogy a többnyire komoly műveket játszó Radnóti Színház műveiben merült fel az igény egy olyan reneszánsz olasz komédia eljátszására, amelybe a  '70-es évek legismertebb olasz slágerei is bekerülhetnek, ám az átírás helyett Vajda Katalin egy egészen új produkciót alkotott.

– Nagyon színész és színházbarát előadás, amit a nézők is éreznek rajta, valószínűleg ezért mindenhol akkor siker, ahol csak bemutatják – mondta Lendvai Zoltán.

Az ősbemutatót Lendvai Zoltán és a darab főszereplője, a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Hirtling István is látta, a két alkotónak pedig ez a második közös munkája, mindkettejük számára fontos, hogy az emberi tartalmak a legkönnyedebb vígjátékban is megjelenjenek.

– Mivel fordulatos vígjáték, nagyon fontos a tempója, ami sok munkát és nagy pontosságot igényel – foglalta össze a darabbal kapcsolatos benyomásait a főszereplő. – A zene rendkívül erős rendező eszköz. Azt tapasztaltam, hogy az utóbbi években felgyorsult az élet, így a zene is hozzá, ezért a zenés darabokat is tempósabban játsszák ma, mint régebben – mondta Hirtling István, akit tavaly nyáron a My Fair Lady Higgins professzoraként láthatott Gyulán a közönség.

Az augusztus 5-én, pénteken és 6-án, szombaton a tószínpadon 20.30-kor kezdődő zenés komédia főbb szerepeiben Hirtling István, Törőcsik Franciska és Varga Mária is látható.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)