Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai civilek jártak Aradon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • dékán • HÍREK • 2016. július 20. 12:30
Gyulai civilek jártak Aradon
Tovább erősödhet a két település közti együttműködés
Gyulai civilek, városbarátok látogattak július 14-én Aradra. A városházán Bognár Levente, a testvérváros újraválasztott alpolgármestere fogadta az Arad–Gyula Kapcsolataiért Egyesület és a Gyulai Városbarátok Köre vezetőit.
____Eredeti-1_Szalai_Gyorgy_a_Varosbaratokenek_2.jpg

Szalai György a Városbarátok által kiadott gyulai útikönyvet ajándékozta Bognár Leventének

Fotó: Gyulai Hírlap 

Szalai György, Köstner István, Eperjessyné Zsíros Katalin és Durkó Károly gratulált a választási eredményhez, és jobbulást kívánt a voksolás után három nappal balesetet szenvedett Bognár Leventének. A program már a Maros túloldalán a Bánátban, a Port Arthur vendégtanyán folytatódott, ahol többek között ott volt Gligor Teodor, a testvérszervezet (Arad–Gyula Baráti Egyesület) vezetője is.

Szalai György az Arad–Gyula Kapcsolataiért Egyesület elnöke bejelentette, hogy amit a tavalyi, Ménesen tartott vállalkozói fórumon célul tűztek ki, az megvalósult: civil erőből, Gyula város támogatásával önálló honlap segíti a két város vállalkozóinak kapcsolatfelvételét (www.aradgyula.hu, www.aradgyula.ro). Az interneten folyamatosan bővítik az információkat.  

Az idei év hátralévő programja lehet a vállalkozók, vállalkozások újabb találkozója – civil szervezésben. Erre először testvérvárosunkban, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron lesz lehetőség szeptember 9-én, majd a hónap végén Gyulán lesz a folytatás.

Bognár Levente beszélt a két város közötti programalapú együttműködésről: októberben lesz az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharchoz kötődő ereklyekiállítás Gyulán és emlékezés Aradon. Az alpolgármester szerint a civil szervezetek bekapcsolódása a testvérvárosi eseményekbe segíti a két város közötti együttműködést. A Kézfogások találkozó is jó alkalom lesz erre, de az időpontról még egyeztetni kell.  

Gligor Teodor hangsúlyozta: szeretettel várják a gyulaiakat az augusztusi Aradi Napokon. A találkozón szó volt arról is, hogy az egyesületek a vállalkozói rendezvényeken kezdeményezik és segítik a kapcsolatfelvételt a Békéscsaba melletti és az Aradon működő repülőtér között.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)