Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Főzőversenyt rendeztek a Gyulai járás időseinek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. június 15. 17:00
Főzőversenyt rendeztek a Gyulai járás időseinek
A juniálisra 250 nyugdíjas korút vártak
Újra ünnepelhettek június 15-én a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének ellátottjai. A Béke téri Napfény Nappali Központban ugyanis műsorral és főzőversennyel várták az összes helyi idősek otthonának látogatóit, akik délelőtt főzőversenyen mérhették össze a tudásukat a nekik rendezett juniálison.
____Eredeti-alap.jpg

Juniális a Napfény Nappali Központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Hagyományosan minden évben tartunk egy ilyen napot – kezdett bele az esemény történetébe Tokaji Andrea tagintézményvezető-helyettes. – Eddig szabadtéri programokat tartottunk, kirándultunk Póstelekre és más környékbeli célpontokra, azonban idén Kiss Szabolcs, intézményünk vezetője egy újító ötlettel állt elő. Ő javasolta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezzünk főzőversenyt, ami kiválóan összekovácsolja majd a csapatokat. Még egyik évben sem látogattak el ilyen sokan a rendezvényre, mint az idén – tette hozzá a szervezők egyike.

Tokaji Andrea tagintézményvezető-helyettes

Mint megtudtuk, az eseményre 250 látogatót vártak, és 16 csapat nevezett a megmérettetésre, akiknek tagjai számára az alapanyagokat az Őszidő Közalapítvány biztosította.  A résztvevő csapatok mindegyikének paprikás krumplit kellett készítenie, és akadtak olyanok is, akik szorgalmi feladatként a rendelkezésükre álló standot is feldíszítették.

Veres József, a Rotyogtatók csapatának egyik tagja lapunknak elárulta, hogy titkos hozzávalókkal is készültek, amik közül csupán a szakács szíve és lelke publikus, a többit senkinek sem árulják el. A vele érkező asszonyok hozzátették, hogy külön erre az alkalomra kötényt és sapkát is hímeztek a csapat tagjainak, és a hangulat fokozására standjukat is feldíszítették.  – Nem számít hanyadik helyen végzünk, a lényeg a jó hangulat és hogy itt voltunk, a többit majd a zsűri eldönti helyettünk – tette hozzá.

A programok sora Szalai Adél énekes előadásával indult, majd Alt Norbert üdvözölte a megjelenteket, és kiemelte: örömmel tölti el, hogy nemrégiben a helyi önkormányzat 5 millió forinttal támogathatta az intézményt, amit az egyes tagintézmények a számukra szükséges eszközökre fordíthattak, és mára beszereztek mindent, ami hiányzott: a televíziótól a robotgépen át a kézimunkához szükséges alapanyagokig.  

Ezek után Nagy Csaba, az intézmény egyik munkatársa mondott verset, őt a Csirajos táncegyüttes követte néptáncelőadásával. A jó hangulatú délelőtt zárásaként az eredményhirdetés következett. Alt Norbert alpolgármester, Némedi József, a Junior Zrt. főszakácsa, Nyirkosné Galambos Zsuzsanna régióvezető és Papp Zsuzsanna, az Őszidő Közalapítvány elnöke úgy döntöttek, hogy idén az aranyérem a máriafalvai Süssünk-főzzünk együtt! klub tagjaié, akik a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központból érkeztek. Ezüstéremhez jutott az Aprajafalva elnevezésű csapat a 8. számú idősek klubjából, és bronzérmet érdemelt ki a Napocska csapat a Napfény nappali központból. A legháziasabb ízű ebédért különdíjat kapott a Született feleségek csapata Lőkösházáról.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)