Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartottak adnak elő a Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. június 08. 18:15
Fogvatartottak adnak elő a Vigadóban
Újabb sikeres bemutatóra készül a Cella Hecc Társulat
____Eredeti-vigado.JPG

Az előadásnak a gyulai Vigadó ad otthont 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartotti színjátszó köre, a Cella Hecc Társulat újabb bemutatóra készül. A Kukás Guru című bohózatot június 9-én 18 órától adják elő a Vigadóban.

Sal András, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense lapunknak elmondta, hogy a fogvatartottak önkéntes módon vállalják a részvételt a társulatban, de természetesen több biztonsági szabálynak meg kell felelniük. A színjátszó kör körülbelül két éve működik, azóta több alkalommal léptek fel az intézetben, és azon kívül egyaránt. Minden előadásukat nagy érdeklődés övezi, az eddigi leglátogatottabb épp június 7-én volt, amikor szinte telt ház fogadta őket az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ez nagyjából 460 fős nézőközönséget jelent.

Az intézet, valamint a társulat elítéltjei fontosnak érzik, hogy a tanárok és diákok minél szélesebb körben megismerhessék a bűn és büntetés reális következményeit és valódiságát. Előadásukkal egyfajta betekintést szerettek volna engedni abba a világba, ahova bűnelkövetőként kerültek. A darab további érdekessége, hogy nemcsak a szereplők, de még a szerző is elítélt, így a színdarab mindnyájuk életéből kiragadott események feldolgozásán alapszik.

A Marth P. Ildikó bohózata alapján előadott darabra a belépés ingyenes lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)