Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai jogásznapra az ország minden pontjáról érkeztek érdeklődők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. március 04. 12:00
A gyulai jogásznapra az ország minden pontjáról érkeztek érdeklődők
A rendezvényt dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke nyitotta meg
Jogásznapot rendezett a Gyulai Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezete március 4-én a törvényszék helyi épületében. Az eseményre az ország több pontjáról érkeztek jogászok, akik szakmai programokon vehettek részt, és képet kaphattak többek között a közigazgatást és polgári eljárásokat érintő aktuális változásokról.
____Eredeti-GYHRCSD_004.JPG

 Jogásznap a Gyulai Törvényszék épületében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvényt dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke nyitotta meg. Üdvözlő szavaiban kiemelte: a nagy érdeklődés igazolja, hogy szükség van hasonló rendezvényekre, hiszen erre a napra is mintegy 150-en regisztráltak, a helyi jogászok mellett többek között Szegedről, Szolnokról, Budapestről és Zala megyéből is.

Dr. Bagdi Árpád Gyula

– Két alapvető szempontot követtünk a rendezvény szervezésében: fontos volt, hogy időszerű és érdekes témákat vitassunk meg ezen a napon, ahogy az is, hogy azokat országos szinten is a legjobb előadók tolmácsolják majd a közönségnek – fejtette ki dr. Bagdi Árpád Gyula.

Őt dr. Lukácsi Krisztina, a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezetének elnöke követte, aki egyletük munkájáról tartott rövid tájékoztatót, majd hozzátette, hogy ezen a napon a jelenlévők akár csatlakozhatnak is hozzájuk, hiszen minél több tagot számlálnak, jövőbeli rendezvényeik annál érdekesebbek lehetnek majd. 

A kora délutánig tartó eseményen elsőként dr. Sárközy Tamás egyetemi tanár tartott előadást a cégjog fejlesztéséről, majd dr. Kékedi Szabolcs, az OBH főosztályvezetőjének előadása következett az elektronikus kapcsolattartás új szabályairól a polgári peres eljárásokban. A rendezvényt dr. Belányi Márta, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárának előadása zárta, aki A közigazgatási szervezetrendszer és eljárás egyszerűsítése címmel osztotta meg gondolatait. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)