Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Patkás Irén tárlata nyitotta meg a Téli Művészeti Hetet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. KULTÚRA • 2015. december 03. 09:00
Patkás Irén tárlata nyitotta meg a Téli Művészeti Hetet
A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában bemutatott képeken gyulai helyszínek is feltűnnek
Patkás Irén kiállításának megnyitójával indult a Téli Művészeti Hét december 2-án a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában. Az ünnepi bemutatóhoz Szegedi Attila énekes-zongorista romantikus balladái szolgáltattak hangulatos aláfestést a Vértanúk úti épületben. A tárlatot a festőnő alkotótársa és barátnője, Keresztesi Franciska nyitotta meg.
____Eredeti-patkasi.JPG

Patkás Irén a kiállítás megnyitóján

Fotó: Gyulai Hírlap –  Szabó Eszter 

Szinek és érzések – ezt a címet adta Patkás Irén most megnyílt önálló kiállításának, amin elsősorban csendéletei és tájképei tekinthetők meg. A kiállított darabokon jól látszik, hogy az alkotónő festészetét áthatja a természet szeretete, ami fontos inspiráció számára. Mindezek mellett a hétköznapok kiragadott pillanatait is előszeretettel örökíti meg, és igazi lokálpatriótaként gyulai helyszíneket is bemutat. Képei pontosak, tisztán fogalmazottak, vibráló fényekkel és jól érzékelhető technikai tudással támasztják alá a látványt. Leggyakrabban akrillal dolgozik, de a tárlat vendégei akvarell képeivel is találkozhatnak.

Patkás Irén elmondta: célja volt sokféle témát bemutatni ezen a kiállításon, és úgy gondolja, az sem baj, ha képei nem mindig sikerülnek tökéletesre, a legfontosabb, hogy egy kis örömet adjon át alkotásaival mindenkinek, aki megnézi azokat.

A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában megrendezett Téli Művészeti Hét programja december 3-án délelőtt kutyás agility programmal folytatódik, majd pénteken 10 órától Karády Katalin dalai lesznek hallgatóak Szegedi Attila tolmácsolásában. Szombaton 10 órától mézeskalácsot sütnek, majd vasárnap ugyanebben az időben Vörösmarty Mihályra emlékeznek a Csongor és Tünde című film levetítésével. December 7-én hétfőn délelőtt Szegedi Attila és Kepenyes Pál ünnepi dallamai csendülnek fel, másnap 10 órától pedig Hunyadvári József ceremóniamester előadása lesz látható az intézményben Disznótoros szokások Magyarországon címmel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)