Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A tanyavilág európai jelenéről és jövőjéről tanácskoztak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 27. 16:00
A tanyavilág európai jelenéről és jövőjéről tanácskoztak Gyulán
Az utóbbi években leginkább a közvilágítás kiépítésére, a földutak feljavítására és útépítésre volt szükség a gyulai tanyavilágban
A gyulai Civil Szolgáltató Központban tanácskozott a Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete november 27-én. A délelőtti eseményen elsősorban a tanyavilág európai jelenéről és jövőjéről szóló kérdéseket vitatták meg meghívott vendégeikkel.
____Eredeti-IMG_9266.JPG

A résztvevőket Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a gyulai civil szolgáltató központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az eseményen elsőként Alt Norbert alpolgármester kapott szót, aki arról adott részletes tájékoztatást a tanyavilágban élőknek, hogy a 2005-ben megalakult Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete fennállása óta a tanyavilág ügye milyen változásokon ment át. Szó esett arról is, hogy tanyavilág körzetének fejlesztését megcélzó tervet hamarosan bemutatják, és arról, hogy a város az elmúlt időszakban milyen fejlesztésekkel segítette az ott élők mindennapjait. A tájékoztatóból kiderült, hogy az utóbbi években leginkább a közvilágítás kiépítésére, a földutak feljavítására és útépítésre volt szükség ezeken a területeken.

Ezt követően Kolysza Zoltán a Gyulai rendőrkapitányság vezetője elsősorban arra próbálta felhívni a megjelentek figyelmét, hogy a rendőrség természetesen az ott élők mindennapjait is igyekszik segíteni. Mivel azokon a területeken speciális probléma a falopás, így a hasonló esetek és más gyanús momentumok kapcsán arra kérte a tanyavilágban élőket, hogy minden esetben tájékoztassák a rendőrséget, és az arra járó idegen autók rendszámát pedig írják fel a biztonság kedvéért. Az illetékes elmondta, hogy ő maga is bejárja olykor ezeket a területeket, mert csak így lehet valódi képet kapni arról, hányan élnek arrafelé, és hogy milyen problémákkal szembesülnek a lakosok ezeken a területeken.

Az előadók sorában végül Kiss Szabolcs következett. A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője a hozzájuk tartozó tanyagondnoki szolgálat szerepét részletezte, bemutatta a tanyagondnokokat, és tájékoztatta a megjelenteket arról is, hogy nemrégiben egy pályázatnak köszönhetően új gépkocsikat kapott tanyagondnoki szolgálatuk.

Az esemény végén a résztvevők maguk is feltehették kérdéseiket, jelezhették észrevételeiket a megjelent illetékeseknek és mindezeken túl, lakóhelyüket érintő fejlesztési ötleteiket is tolmácsolták a vezetőknek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)