Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A tanyavilág turisztikába történő belépésének lehetőségeit kutatták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. november 25. 17:00
A tanyavilág turisztikába történő belépésének lehetőségeit kutatták
A Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesületének rendezvénysorozatát november 24-én zárták le

Gyulai Külterületi Turisztikai Rendezvények címmel tartott konferenciasorozatot a Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete, amelynek célja az volt, hogy felkutassa a lehetőségeit annak, hogy bevonják a tanyavilágot a turisztikába. A rendezvénysorozat záróeseményét november 24-én tartották.

a november 24-i zárókonferencia

Fotó: Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete

Kiss Szabolcs, az egyesület elnöke elmondta: a szervezet annak érdekében nyújtott be pályázatot, hogy a tanyavilágban felkutassák azokat a lehetőségeket, együttműködéseket és jó példákat, amelyek segítségével a tanyavilágban élők csatlakozhatnak a turisztikához.

Mint mondta, a pozitívan elbírált pályázatnak köszönhetően elnyertek közel 3 millió forintot, valamint egy hatállomásos konferenciasorozatot szerveztek a tanyavilágban élőknek, amelyeken megismertették őket a lehetőségeikkel.

Kiemelte: az összejövetelek során ismertették a pályázat részleteit, pozitív példákat mutattak be a résztvevőknek, valamint összegyűjtötték a gyulai tanyavilág azon érdekességeit, amelyek bekapcsolódhatnak a fürdővárosi turizmusba.

 

kiss szabolcs és kiss józsef

Fotó: Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete

A közös gondolkozásba – amely során négy oldalnyi olyan attrakciót gyűjtöttek össze, amely érdekes lehet az ideérkezők számára – bekapcsolódtak a gyulai szállásadók is, valamint bemutatkozott a külterület gasztronómiája is. Itt annak a lehetősége is felvetődött, hogy a tanyasi termékeket eljuttatják a szállásadókhoz, így a turisták is megismerhetik azokat.

Kiss Szabolcs hozzátette, hogy a vasárnapi zárókonferencián az eddig összejövetelek, brainstormingok eredményét értékelték ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)