Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arató Lajos bicerei tanyájának áramellátására gyűjt a gyulai mecenatúra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. szeptember 26. 09:00
Arató Lajos bicerei tanyájának áramellátására gyűjt a gyulai mecenatúra
Mikus Éva: Nekünk természetes, hogy amikor felkapcsoljuk a villanyt, világos van a házunkban. Legyen neki is az!
Újabb helyi rászoruló megsegítését tűzte ki célul a gyulai mecenatúra. Mikus Éva, Gerhard Stengel, a Gyulai Tanyagondnoki Szolgálat, valamint a gyulai Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesülete ezúttal egy bicerei tanyán élő férfi áramellátását kívánja megoldani.
Képünkön (balról) Földi István tanyagondnok, Csordás Józsefné, a Tanyavilágban Élők Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, Arató Lajos és Mikus Éva. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Arató Lajos tanyájától távol esnek a villanyvezetékek, ezért az elektromoshálózatra való rácsatlakozás költséges és körülményes lenne. Nem beszélve arról, hogy a havi villanyszámlák további gondokat okoznának a szegény körülények között élő tulajdonosnak. A gyulai mecénások egy napkollektor felszerelését tervezik, amely világosságot szolgáltatna a tél közeledtével egyre hosszabbra nyúló sötét estéken.

– Nagyon hiányzik az elektromosság, hiszen a villanyon kívül működhetne egy hűtőszekrény és egy televízió is az épületben. Ha lesz áram, a tanyámról eltűnik végre az éjjeli sötétség – mondta a Gyulai Hírlapnak Arató Lajos.

A pártfogók meleg ruházattal, gyógyszerekkel ellátták a rossz körülmények között élő férfit, de az áramellátáshoz további támogatásra lenne szükség. A gyulai Demkó-Gázszerviz vállalta a rendszer beszerelését, ezért már csak a napkollektorra, valamint a hozzá szükséges alkatrészekre gyűjtenek.

– Hihetetlen, hogy egy embernek a XXI. században nincs villanya. Jóindulatú, együttérző emberek összefogására van szükség, hogy segíthessünk Arató Lajoson. Nekünk természetes, hogy amikor felkapcsoljuk a villanyt, világos van a házunkban. Legyen neki is az! Bármilyen csekély összeggel sokat segíthet most bárki ennek a gyulai férfinak – hangsúlyozta Mikus Éva.

A mecenatúra a következő számlaszámon várja támogatásukat: 12057016-01411168-00100005 (Raiffeisen). Érdeklődni a 70/260-6255-ös telefonszámon lehet.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)