Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színes programok várták a látogatókat a gyulaváriak családi napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2015. szeptember 22. 12:00
Színes programok várták a látogatókat a gyulaváriak családi napján
A rendezvényt második alkalommal rendezték meg a Bay Zoltán Általános Iskola udvarán
Verőfényes napsütés, messzire elhallatszó zene, nagy nyüzsgés és ínycsiklandozó illatok csalogatták Gyulavári apraját-nagyját a Bay Zoltán Általános Iskola udvarára, ahol immár a második családi napot tartották szeptember 19-én. A 10 órai megnyitó időpontjára már aktívan látta el feladatát az ugrálóvár, javában rúgták a bőrt a tavaly felavatott műfüves futballpályán, Aratóné Andrea és Jantyik Beáta arcfestők serényen festették a változatos mintákat, és a Makadám Világjáró és Környezetvédő Kerékpáros Egyesület bringásai is bekerekeztek, hiszen a rendezvény egyúttal a Gyulai Civil Hét nyitóprogramjával és az iskolában tartott V. Civil nappal is egybeesett.
____Eredeti-GYHRCSD_0005.JPG

a kézművesműhelyekben együtt barkácsoltak a gyerekek és a felnőttek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Alt Norbert alpolgármester a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, milyen fontos a társadalom felé megmutatni a civil kezdeményezéseket, utalva ezzel az Együtt Gyulaváriért Egyesület munkájára, mely közreműködése e program megvalósulásában is kimagasló volt.

– Pályázati forrásból szereztük be a mostani rendezvény lebonyolításához szükséges ugrálóvárat, és azokat a sportmezeket is, melyekben ma a csapatunk pályára lép – mondta a Gyulai Hírlap érdeklődésére az Együtt Gyulaváriért Kulturális, Környezetvédelmi, Ifjúsági és Szociális Közhasznú Egyesület képviseletében Szabó Károly.

Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető arról számolt be, hogy ezúttal még a korábbi rendezvényeknél is nagyobb az érdeklődés. A sportprogramokon azonban nem csak az egyesület férfi tagjai vettek részt tevékenyen, fociztak a szülők éppúgy, mint a gyerekek, ügyességi feladatok várták a magukat kipróbálni vágyókat, vagyis mindenki megtalálhatta a számára kedvező elfoglaltságot.

Az igazgatói iroda előtti placcon Bota Tibor vezetésével újabb látványos műsorral rukkolt elő az Acid Jazz Alapfokú Művészeti Iskola, bemutatót tartott a Samuray Kyokushin Karate Sportegyesület, generációk tornáztak együtt Seresné Laukó Györgyi vezetésével, és az Edit Fitt Aerobic látványos produkciója is mozgásra ösztönözte az addig csak az árnyékban ácsorgókat.

– Az ilyen alkalmak arra is nagyon jók, hogy kicsit összehozza az embereket, és mivel sporttal is foglalkozom, megragadom az alkalmat arra, hogy a testmozgásra is rávegyem a jelenlévőket – avatta be az olvasókat fellépése után Freiberger Edit, aki nem csak edzőként, hanem anyukaként is részt vett a programon, hiszen mindkét kislánya a gyulavári iskola tanulója.

Eközben a kézművesműhelyben Braunné Gúti Erika irányította az apró ügyes kezeket, a kreatív gyerekek lufit is hajtogathattak, akik pedig más művészeti területen jeleskedtek, a Tátika show keretein belül bontakoztathatták ki tehetségüket. Fellépett a gitáros Szilágyi Attila, egzotikus állatok bemutatójával egy bűvész is elvarázsolta a közönséget, a 8-as tanteremben sütemény vásárt tartottak, az Egészség szigeten is folyt a kóstoltatás, az udvar egy másik szegletében pedig ígéretesen rotyogott a gulyás.

– Idén a tavalyinál színesebbek a programok, több az érdeklődő, és az ételek is nagyon finomak – osztotta meg benyomásait Kovács Vivien 7. osztályos tanuló.

A Zöld szigeten Tamás Rita közreműködésével a szelektív hulladékgyűjtés témakörében folytak a játékok. A tűzoltó- és rendőrségi bemutatótól néhány méternyire pedig kerékpáros ügyességi versenyen mérték össze tudásukat a gyerek éppúgy, mint a felnőttek, a bemutatásra vitt kerékpáros felszereléseket pedig Rausz Linda őrnagy ellenőrizte.

Az Európai Mobilitás Hete ezúttal is az autómentes naphoz kapcsolódott, Szabóné Kurta Julianna a rendezvény gyulai koordinátora az alternatív közlekedési lehetőségeket, köztük a kerékpározás előnyeit hangsúlyozta: Gyula kis város, bringázva is bárhová eljuthatunk. Idén a „VálasszVáltsVariálj” a mottónk, amivel a közlekedési módok keveredésére és aktív életmódra ösztönözzük a diákokat és szüleiket.

A jó hangulatban telt rendezvény délután négy órakor tombolahúzással zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)