Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulát is érintő fejlesztéseket tervez a MÁV

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. augusztus 10. 09:00
Gyulát is érintő fejlesztéseket tervez a MÁV
Az elképzelések szerint megújul a vasútállomás, és villamosítják a Szeged–Hódmezővásárhely–Gyula szakaszt
Jelentős vasútfejlesztésekre lehet számítani Gyulán a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban. A MÁV Zrt. közlése szerint két éven belül megújulhat a gyulai vasútállomás, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pedig arról számolt be az elmúlt héten, hogy a Szeged–Hódmezővásárhely–Gyula szakaszt is felújítják 2020-ig.
____Eredeti-vasut.JPG

a gyulai vasútállomás 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Kónya István alpolgármester lapunk megkeresésére megerősítette a hírt. Mint fogalmazott, a Gyulát is érintő beruházások a MÁV fejlesztési koncepciójában, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) is nevesítve vannak, és a korszerűsítéshez szükséges forrás keretösszege is megvan, azt azonban, hogy pontosan mennyiből és mikor valósulnak meg a tervek, még nem lehet tudni.

Béres István főépítésztől megtudtuk, a város egyeztetéseket folytat a MÁV-val a tervekről. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy villamosítják a Szeged–Hódmezővásárhely–Gyula vonalat, korszerűsítik a pályát és a peronokat, valamint felújítják a vasútállomás épületét.  

Kónya István azt is elmondta, másfél hónappal ezelőtt Gémes Zoltánnal, a MÁV–Start Zrt. menetrend-tervezési szakértőjével folytatott megbeszélést a városvezetés. A tárgyaláson elhangzott: a villamosítást követően reális esély lesz arra, hogy közvetlen járat közlekedjen Budapest és Gyula között. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)