Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén sem maradhat el a japán nap Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. július 06. 12:30
Idén sem maradhat el a japán nap Gyulán
A felkelő nap országának gyulai ünnepe július 7-én, kedden 16 órától kezdődik a gyulai Vigadóban
____Eredeti-japan_nap.JPG

képünk egy korábbi japán napon készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Már tavaly is nagy sikert aratott, ezért idén sem maradhat el a Gyulai Japán Nap, amelyet Gyula Város Önkormányzata, a Magyar–Japán Baráti Társaság és a MAPON Gyulai Magyar–Japán Kulturális Egyesület rendez meg július 7-én, kedden 16 órától a gyulai Vigadóban.

Elsőként Szerelmi találka egyszer egy évben – A Tanabata fesztiválról címmel dr. Vihar Judit, a Magyar–Japán Baráti Társaság elnökének előadását hallhatják, majd fél öttől Uchikawa Kazumi a Japánban fellelhető magyar gyerekkönyvekről számol be. Trom András, az MTI egykori tokiói tudósítójának Rendszerváltó éveink Japánból nézve című kiállítása 17 órakor nyílik meg, megnyitó beszédet dr. Vihar Judit mond, közreműködik Kertész Zsuzsa.

A japán sportok – kendó, karate, aikidó – bemutatója 18 órától kezdődik, este héttől pedig a Laár Dávid által vezetett Kiyo-Kito Taiko dobzenekar ad koncertet, majd a gyulai Pernahajder Campbell zenekar lép fel. Az est vendégei megismerkedhetnek az origami végtelen lehetőségeivel, valamint Borsányi Klára vezetésével a szusikészítés fortélyaival is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)